Nieuws

Gelekte Microsoft Surface Duo video toont ‘gluurfunctie’

Een nieuw opgedoken Microsoft Surface Duo video laat ons een glimp opvangen van een nog niet eerder verschenen feature. Hoe lang moeten we nog wachten totdat het eigenzinnige project op de markt verschijnt?

Eind 2019 verbaasde Microsoft vriend en vijand door op de proppen te komen met haar eigen vouwbare smartphone, de Microsoft Surface Duo. Ondanks dat het ‘slechts’ om een prototype ging, was er al genoeg interessants op te merken. Naast dat er ‘gewoon’ twee schermen naast elkaar werken, draait het apparaat ook op Android, en dus niet op software van Microsoft zelf. Een exacte releasedatum werd niet bekendgemaakt (Eind 2020), en de hype rondom het apparaat verdween langzaam aan door een gebrek aan nieuws. Een nieuwe Surface Duo video brengt daar verandering in.

Surface Duo video

Een gebruiker op Twitter genaamd WalkingCat toont ons een preview van een gloednieuwe functie van de vouwbare telefoon. Het gaat om een peek feature, wat vrij vertaald gluurfunctie betekent. Het gaat als volgt: Klap je het toestel voor een klein gedeelte open, dan toont Microsoft in het gedeelte wat voor jou zichtbaar is de binnengekomen notificaties. Je kunt ze in dit speciale stukje previewen en/of verwijderen, zonder dat je daarvoor de Surface Duo open hoeft te maken. Handig.

https://twitter.com/h0x0d/status/1232666325580832768

Buiten notificaties kan de Surface Duo volgens de gelekte video jou via de gluurfunctie ook binnenkomende telefoontjes tonen. Klap je het toestel vervolgens volledig open, dan accepteer je het gesprek als het ware. Klap je het toestel dicht, dan zet je het inkomende telefoontje op stil of weiger je de oproep. Het is duidelijk dat Microsofts software-alternatief geen derde scherm wil gebruiken, iets wat we wel kennen van de Samsung Galaxy Fold en Galaxy Z Flip.

Meer over de Surface Duo

Het is de verwachting dat Microsoft meer vertelt over haar Surface Duo op de Build Developer Conference, wat georganiseerd is door het bedrijf zelf. Het evenement vindt plaats in mei, en we sluiten zeker niet uit dat de fabrikant dan ook met een releasedatum op de proppen komt.

gelektmicrosoftmobielsurface duo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen