Logitech G Herman Miller

Logitech en Herman Miller slaan de handen in elkaar om premium zitgelegenheid voor gamers te produceren. Een eerste gamingstoel wordt in 2020 verwacht.

Advertentie

Logitech is al jarenlang een dominante naam wanneer we het hebben over muizen, toetsenborden en allerhande computeraccessoires. Ook op het vlak van gaming benodigdheden scoort het bedrijf steevast onder de naam Logitech G. Deze laatste afdeling is nu een samenwerking aangegaan met Herman Miller voor het ontwerpen en produceren van premium gaming meubilair. 

Herman Miller ergonomie

Wie al eens op zoek is gegaan naar een bureaustoel die het gemiddelde Ikea-comfort ver achter zich laat, heeft ongetwijfeld de naam Herman Miller al eens voorbij zien komen. Het bedrijf heeft de laatste 100 jaar alles wat met zitten te maken heeft geperfectioneerd, met hoogwaardige resultaten tot gevolg. Door deze expertise te combineren met die van Logitech G, hopen beide bedrijven de behoeften van zowel gamers, streamers en zelfs esports-atleten te vervullen. 

“Bij Herman Miller hebben we een rijke geschiedenis als het gaat om het ontwerpen van comfort voor mensen, waar ze ook wonen en werken,” zegt Tim Straker, Chief Marketing Officer bij Herman Miller. “We zijn verheugd om onze ergonomische, door onderzoek aangestuurde aanpak te combineren met de uitstekende technologie en innovatie van Logitech G. Samen ontwikkelen we hoogwaardig gamingmeubilair dat gamers en esports-atleten maximale ondersteuning en comfort zal bieden.”

Gamers centraal

Net zoals bij traditionele sporten is het hebben van de juiste uitrusting tijdens het gamen enorm belangrijk, zodat gezondheidsproblemen op lange termijn uitblijven. Volgens de partners zijn de hedendaagse gamingstoelen hier echter niet voldoende op aangepast en verkiezen zij nog al te vaak looks over comfort. De feedback van de verschillende esports-teams waarmee Logitech G samenwerkt, zal dan ook zeer welkom zijn. 

“Logitech G streeft ernaar de beste uitrusting voor gamers te creëren. We maken dat mogelijk door een unieke samenwerking aan te gaan met onze teams, partners en klanten om behoeften en mogelijkheden zo goed mogelijk te vertalen naar producten waar gamers dol op zijn,” zegt Peter Kingsley, Chief Marketing Officer bij Logitech G. “Herman Miller was voor ons de voor de hand liggende keuze, aangezien zij meer dan honderd jaar ervaring hebben. Samen maken we het mogelijk om producten te leveren met geavanceerde ergonomie, comfort en prestaties die gamers verdienen.”

Het eerste product van deze samenwerking, een gamingstoel, zal in het voorjaar van 2020 in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn. Of er ook een lancering komt in de Benelux is nog niet duidelijk. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Logitech G703 Lightspeed review: Gamen met de snelheid van het licht

Zit de draad van je muis steeds in de weg tijdens het gamen? Dan is de Logitech G703 Lightspeed draadloze muis met HERO 16K-sensor de oplossing.

Review Logitech Pro X gaming headset: Premium over de ganse lijn

Op zoek naar een gaming headset die het gewoon allemaal doet? Dan is de Logitech Pro X een geweldige keuze met zijn indrukwekkende design en audiokwaliteit.