Nieuws

Citroën lanceert elektrische Ami die maar 7000 euro kost

Citroën Ami
De Citroën Ami is de betaalbare elektrische stadswagen.

Citroën lanceert een elektrische tweezitter die je maar 7000 euro zal kosten. De nieuwe kleine wagen heet Ami en biedt je de mogelijkheid om te kopen, huren of per rit te gebruiken zoals bijvoorbeeld Poppy.

Citroën Ami

De nieuwe Citroën Ami lijkt op een Smart. De wagen heeft een batterij met 5,5 kWu capaciteit die voor een geschat bereik van 70 kilometer zal zorgen. Dat lijkt niet veel, maar de wagen zal ook maximum 45 km/u kunnen rijden waardoor dat zeker geen probleem is. De Ami is ook een echte stadswagen waardoor je overal zal kunnen parkeren. De batterij kan je opladen in amper 3 uurtjes.

Connected car

Het leuke aan de nieuwe Ami is het feit dat je je eigen smartphone gebruikt voor navigatie en muziek. Dat maakt de wagen natuurlijk ook een stuk goedkoper. Citroën moest geen duur infotainmentsysteem voorzien en dat is voor de korte ritten met deze wagen toch niet nodig. Naast je smartphone krijg je wel alle info te zien die noodzakelijk is: kilometerstand, actieradius, lichten enz.

In Frankrijk mag je de Ami al besturen vanaf 14 jaar omdat het om een lichte vierwieler gaat die geen rijbewijs nodig heeft. In Nederland en België is dat vanaf 16 jaar. Momenteel zijn er nog geen exacte prijzen bekend maar in Frankrijk betaal je eerst 2644 euro, nadien kan je hem dan voor 20 euro per maand (gedurende 48 maanden) huren.

Wil je de Citroën Ami kopen? Dat kan voor 6900 euro in Frankrijk. Zoals vermeld is het ook mogelijk om de wagen te gebruiken met de Free2move-app. Zo kan je hem per minuut, uur of dag huren. De kostprijs bedraagt 0,26 cent per minuut.

https://www.youtube.com/watch?v=74VfCw1FE2s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business