Nieuws

Atari brengt Missile Command terug als mobiele game

Atari Missile Command
Atari komt in de lente van 2020 met een mobiele variant van Missile Command voor Android en iOS. De game viert zijn 40ste verjaardag.

Missile Command is een van de iconische games die in 1980 door Atari op de markt werden gebracht. De versie uit 1981 voor de Atari 2600 verkocht maar liefst 2,5 miljoen exemplaren. Na 40 jaar is het dus tijd om de game opnieuw uit te brengen, dit keer voor Android en iOS. 

Nostalgie verkoopt

Het is niet de eerste keer dat Atari Missile Command opnieuw lanceert. In 2010 deed het bedrijf dat al een keer op een manier die 10 jaar geleden enorm populair was, namelijk als browser game. Nostalgie verkoopt steeds opnieuw, al moeten de projecten natuurlijk wel gerealiseerd worden. Een Missile Command-film die in 2016 werd aangekondigd heeft tot nu toe immers nog nooit het daglicht gezien. 

Missile Command, nu met touch-ondersteuning

Tijd voor een nieuwe poging dus, en die komt er in de vorm van Missile Command: Recharged. Het gaat een moderne versie van de game worden die zal uitgebracht worden voor Android en iOS. Dat betekend natuurlijk dat je ondersteuning zal tegenkomen voor touch-input en de nodige online mogelijkheden, zoals scoreborden en achievements. Wie interesse heeft, zal de game zelfs in Augmented Reality kunnen spelen.

Missile Command: Recharged zal gratis beschikbaar zijn in de lente, met de optie om tegen betaling de advertenties permanent uit te schakelen. Wie zich dus nog eens opnieuw in de speelhallen van de jaren ‘80 wil wanen, weet wat te doen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business