Nieuws

Facebook herziet zijn strategie rond de Libra

Maar het blijft wel vol overtuigd van de slaagkansen van de cryptomunt.

Het Amerikaanse online nieuwsmagazine The Information publiceerde gisteren een opvallend bericht rond de Libra, de cryptomunt die Facebook aan het ontwikkelen is. Volgens The Information door de aanhoudende kritiek vanuit overheden stilaan overwegen het project te schrappen. Het zou zijn digitale betaalplatform nog wel steeds lanceren, maar dat zou de Libra niet ondersteunen.

Facebook is naar aanleiding van het artikel van The Information dan maar zelf met een update naar buiten gekomen. Daarmee wil het de conclusies van het artikel toch vooral nuanceren. Facebook zegt nog steeds volledig achter het project van de Libra te staan. Toch zal het zijn lanceringsstrategie van de cryptomunt enigszins herzien. Aanvankelijk zou de digitale portemonnee en betaalplatform dat Facebook wilde lanceren volledig worden opgebouwd rond de Libra, maar nu zal het ook betalingen via bestaande valuta zoals de euro en de dollar ondersteunen.

Daarbovenop wordt de lancering van de Libra nog met enkele maanden uitgesteld. Normaal zou dit in de maand juni gebeuren; nu wordt de herfst als deadline vooropgesteld.

Veel tegenstand

En zo heeft Facebook nog maar weinig plezier kunnen beleven aan zijn cryptomunt. Toen Facebook het project aangekondigde, werd gesproken van de revolutie van online betalingen. De Libra zou namelijk alle problemen met wisselkoersen, landsgrenzen en ongelijkheden wegwerken. Overheden zagen het echter anders. Zij waren bezorgd om de privacy van hun gebruikers, en de onvoldoende strenge maatregelen die Facebook voorzag om witwaspraktijken tegen te houden. Door die aanhoudend kritiek stapte ook heel veel belangrijke partners uit de Libra Association, zoals PayPal en Visa.

Door nu ook bestaande valuta toe te gaan voegen aan het digitale betaalplatform, zet Facebook een duidelijke stap terug. Het hoopt daarmee financiële en overheidsinstellingen die het project voortdurend op de korrel nemen zo te overtuigen van het nut van hun betaalplatform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business