Nieuws

OnePlus 8 wordt in tweede week van april aangekondigd

Volgens bronnen bij OnePlus India zou de nieuwe OnePlus 8 reeks ergens halverwege de maand april voorgesteld worden.

Fans van het merk OnePlus kijken al een tijdje uit naar de aankondiging van de OnePlus 8 serie. Echter bleef de Chinese smartphonefabrikant er lang in het ongewisse wanneer deze zou plaatsvinden. Nu lijkt het erop dat we er helemaal niet zo lang meer op zullen moeten wachten.

TechRadar wist van goed geplaatste bronnen bij OnePlus India te bekomen dat de One Plus 8 reeks in de tweede week van april zou worden aangekondigd. Dat gaat dan wel specifiek over de voorstelling van de smartphones in India, waar het merk ontzettend populair is. Maar aangezien bij vorige edities de voorstelling en lancering voor India en de rest van de wereld zelden sterk afweek, mogen we dus verwachten dat ook wij de One Plus 8 voor het eerst half april zullen te zien krijgen.

Lite

Over de OnePlus 8 serie gaan al een heel tijdje wilde geruchten rond. Zo zou OnePlus voor het eerst afwijken van zijn normaal stramien om twee versies van de smartphone uit te brengen: een gewone en een duurdere ‘Pro’ editie. De OnePlus 8 versie zou dan ook nog een Lite versie krijgen, die budgetvriendelijker moet zijn. Al zal deze zich vermoedelijk qua prijs toch nog eerder in de hoge middenklasse bevinden. Tweakers spreekt van een kostprijs van 460 euro, maar dit is niet bevestigd door OnePlus zelf.

De grootste verschillen tussen de OnePlus Lite en de OnePlus 8 zijn vermoedelijk een kleiner display (6.4 tegen 6.6) en cameralenzen die wat minder pixels bevatten. Ook zal de verversingssnelheid een beetje lager zijn. 90 Hz is nog steeds niet slecht, maar voor de OnePlus 8 en 8 Pro zal die worden opgetrokken tot 120 Hz. De 8 Pro daarentegen voegt ten aanzien van de gewone versie een groter display, een vierde camera op de achterkant en 5G ondersteuning toe.

De OnePlus 8 Lite verscheen voor het eerst onverwachts in een Chinese talkshow.

Sneeuwballengevecht

Het is bij deze dus al reikhalzend uitkijken naar half april, wanneer OnePlus hopelijk naar buiten komt met meer informatie over de OnePlus 8 reeks. Het Chinese smartphonebedrijf deed deze week wel een bijzondere aankondiging, maar die had echter niets met zijn smartphones te maken. Komende week maandag zal OnePlus een digitaal sneeuwballengevecht organiseren. Daarvoor ontwikkelde het robots die via een OnePlus smartphone kunnen aangestuurd worden. Ook mensen zonder een OnePlus smartphone kunnen dat volgen via een livestream op YouTube.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business