Android 10
Afbeelding: Forbes

Virtualisatiebedrijf Corellium is erin geslaagd een bèta van Android 10 op de iPhone 7 uit te brengen. Aan de hand van een eenvoudige jailbreak kan het.

Wie had dat gedacht. Android 10 op een Apple iPhone. Virtualisatiebedrijf Corellium heeft deze week een bèta uitgebracht waarmee gebruikers Android 10-firmware op hun iPhone 7 kunnen installeren. Aan de hand van een partitie in het opslaggedeelte kan Android zo naast iOS draaien. Google’s besturingssyteem vervangt daarmee iOS niet.

Android 10 op iPhone 7

Zoals je natuurlijk wel weet is Google Android niet gemaakt voor Appletoestellen en omgekeerd. De CPU en multitouch zouden het doen, maar volgens het project op GitHub doen veel andere functies het nog niet. Maar Corellium heeft wel plannen om Android zo snel mogelijk naar andere iPhones uit te brengen.

Om Android 10 op je iPhone te installeren moet je je toestel jailbreaken aan de hand van Checkra1n, vanaf dan kan je Android installeren, schrijft het Amerikaanse Forbes. Die installatie kan enkel en alleen via een kabelverbinding met je Mac. Nadien zal je iPhone dan opstarten in iOS maar door het toestel in dfu-modus te plaatsen kunnen van daaruit Android opstarten. Het vergt nog heel wat stappen, maar Corellium heeft duidelijk nog extra plannen.

iPod Touch

Momenteel zou deze Android 10 versie ook op de meest recente iPod Touch werken, de bedoeling is dat het besturingssysteem in de toekomst ook op de iPhone 5 en X zal kunnen draaien. Wie interesse heeft: de code van het project staat op GitHub.

Het is op zich niet de eerste keer dat men probeert om Android op een Apple-toestel te installeren. Al in 2010 sloeg ontwikkelaar David Wang erin om Android te installeren op de toenmalige iPhone 2G of 3G. Bij Apple zijn ze er altijd van overtuigd geweest dat iOS niet kan gevirtualiseerd worden, het bedrijf is daarmee tot op vandaag verwikkeld in een juridisch gevecht met ontwikkelaar Corellium. Eind vorig jaar heeft de iPhone-bouwer zijn aanklacht tegen het bedrijf zelfs uitgebreid naar “het onrechtmatig verhandelen van software”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here