Nieuws

Hyundai onthult elektrische Prophecy met joysticks

Prophecy
De elektrische Hyundai Prophecy heeft zijn mosterd bij Tesla en Porsche gehaald. Maar daarom is het zeker geen slechte wagen.

Je eerste reactie is waarschijnlijk dat de Hyundai Prophecy heel erg lijkt op een Porsche Taycan en Tesla Model 3. De Zuid-Koreaanse autobouwer heeft zijn inspiratie duidelijk gehaald in Stuttgart en Californië.

Hyundai Prophecy concept

Zoals je ziet is de Prophecy momenteel nog een conceptwagen. Die ging normaal gezien gelanceerd worden op het Autosalon van Geneve. Buiten de foto’s die we te zien krijgen van het interieur en de buitenkant lost Hyundai geen specificaties. Toch valt er nu al heel wat te bespreken over de wagen.

Als eerste is het design extreem goed gestroomlijnd. Het lijkt alsof de wagen een onderdeel van de asfalt is geworden. De deuren zijn schelpvormig en aan de achterkant lijkt hij op een oudere Porsche 911. Aan de binnenkant is de Prophecy extreem luxueus, iets wat je minder snel verwacht van een merk als Hyundai.

Prophecy

Zonder stuur

Nee, niet om autonoom te rijden. Wel voorzien om autonoom te rijden. In plaats van een conventioneel stuurwiel heeft Hyundai links en rechts een joystick voorzien waarmee je de wagen kan besturen. Als bestuurder kijk je door een enorm panoramisch dak en word je bijgestaan door een langwerpig display dat helemaal van rechts naar links lijkt te gaan.

De wagen is echt heel futuristisch. Daarom is het ook onwaarschijnlijk dat de Zuid-Koreaanse autobouwer deze wagen ooit op de markt zal brengen. Maar dat wil niets zeggen. Vaak gebruiken autobouwers conceptwagens om hun visie voor de toekomst te tonen. Zo zal je in de toekomstige productiewagens altijd wel een element terugvinden dat ook in de conceptwagen te zien is.

Prophecy

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business