New Fiat 500

Fiat Chrysler heeft de elektrische New Fiat 500 gisteren gelanceerd, in Milaan.

Fiat Chrysler heeft in wereldpremiere de New Fiat 500 voorgesteld. Een volledig elektrische auto die de stijl van de oudere ‘Cinquecento’ blijft behouden. Het autootje kan tot 320 km (WLTP) ver rijden op één batterijlading  en heeft een 85kW snellader die standaard wordt meegeleverd.

Fiat 500

New Fiat 500

“Het is tijd om actie te ondernemen om een betere toekomst te creëren”, vindt ook Fiat. Volgens de Italiaanse autobouwer gaat onze planeet door een delicate periode. Volgens hen een periode die uniek is voor de historie van de planeet, waarbij we allemaal actie moeten ondernemen voor een betere toekomst. En die uitdaging wil het automerk aangaan door zijn kroonjuweel te vergroenen: de New Fiat 500.

De lancering vond plaats in Milaan. Daar werd 63 jaar geleden de eerste 500 uitgebracht en is sindsdien uitgegroeid tot een populair icoon op Italiaanse (en ver daarbuiten) autowegen. Wat heeft die nieuwe 500 nu allemaal in petto? Met een lithium-ion pakket van 42 kWh heeft de nieuwe Fiat een actieradius van maximaal 320 kilometer volgens WLTP-normen.

Aan de hand van een nieuwe Easy Wallbox wordt het voor klanten ook gemakkelijker om thuis sneller op te laden. Verder heeft de New Fiat 500 drie rijmodi: Normal, Range en Sherpa. Die laatste rijmodus probeert alles uit het autootje te halen. Je kan deze modus dus met eco of eco+ vergelijken bij vele andere automerken. De maximumsnelheid wordt bij Sherpa meteen ook tot 80 km/h beperkt.

Fiat 500

Motorkap

Onder de motorkap vinden we een 87 kW sterke elektromotor met een maximumsnelheid van 150 km/u. Je vliegt van 0-100 km/u in 9,0 seconden en van 0-50 in 3,1. Bovendien is de New Fiat 500 voorzien op autonoom rijden. Volgens niveau 2 kan je al heel wat leuks uitproberen. Van Intelligent Adaptive Cruise Control tot Lane Cantering of Intelligent Speed Assist. Hij heeft het allemaal.

De nieuwe elektrische Fiat is ok voorzien van een nieuw UCOnnect 5-infotainmentsysteem, dat ook Android Auto en Apple CarPlay ondersteunt. Het is ook mogelijk om via een aparte applicatie je wagen te bedienen om het laadniveau te controleren, je auto te vergrendelen, verwarming of airconditioning inschakelen en ga zo maar door.

De basisprijs van de New Fiat 500 bedraagt 38.900 euro en is daarmee pittig over de gehele lijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here