Nieuws

7 gratis must-have apps voor je Mac

apps voor je Mac
"Durf te dromen." Dat geldt ook voor wie ronddwaald in de macOS App Store. Met deze 7 apps wordt je Mac-ervaring nog leuker.

Een nieuwe Mac is altijd leuk. Zeker als je van nul moet beginnen, is de zoektocht naar leuke en handige apps voor je dierbare Mac-toestel een tijdrovende bezigheid. De App Store voor Mac is door de jaren heen een stuk groter geworden. Dat heeft Apple ook te danken aan de – welverdiende – update die de App Store moest krijgen. Ben je nog op zoek naar een aantal essentiële apps voor je Mac? Dan hebben wij voor jouw een lijstje met 7 must-have apps die zeker op je toestel moeten geïnstalleerd staan.

In het lijstje vind je programma’s voor je mails, multimedia, productiviteit, fotobewerking, GIF’s of al die openstaande programma’s waar je maar geen overzicht in kan krijgen. Met deze 7 must-have apps kan je heel wat meer uit je Mac halen dan eender wie. Een leuke extra: ze zijn (bijna) allemaal gratis.

Alfred 4

Mac

Alfred is dé app die je nodig hebt om je productiviteit te verbeteren. Het is de eerste stap zeg maar. Alfred 4 is een alternatief voor het ingebakken Spotlight in macOS en kan nog meer terugvinden. Een handige tool dus.

Mac

Cleaner-App

Apple computers hebben in principe geen cleaner nodig. macOS is zo ontwikkeld dat het van zichzelf al heel efficiënt kan omgaan met bestanden en de indeling op de harde schijf. Toch kan een beetje hulp welkom zijn. En daar is Cleaner-App de ideale tool voor.

Mac

Tweetdeck

Als je Twitter heel vaak gebruikt en het je favoriete socialemediaplatform is, dan is Tweetdeck wel zeker een must-have app. Deze applicatie werd door Twitter zelf ontwikkeld en werkt dus naadloos samen met al de rest.

Mac

VLC

Er is maar één videospeler die elke computer nodig heeft: VLC. Een licht programma dat eindeloos veel extensies aankan.

Mac

Chrome of Firefox

Je Appletoestel is standaard voorzien van een redelijk fijne browser: Safari. Toch mist die heel wat leuke functies. Maar vooral snelheid, stabiliteit en de ondersteuning voor bepaalde toepassingen. Daar zijn Google Chrome en Firefox een stuk beter in. Safari is handig, maar we raden je toch aan om één van deze twee browsers ook te installeren. Zo zit je meteen goed.

Download hier rechtstreeks Chrome of Firefox.

Amphetamine

Je toestel kan altijd een extra boost gebruiken. Met Amphetamine heb je meteen een moderne tijdsklok aan boord. Standaard schakelt macOS je beeldscherm na een bepaalde tijd uit. Met Amphetamine is de keuze om je toestel langer wakker te houden veel groter. Dat is handig bij presentaties of audio-opnames.

Mac

Google Drive & Sync

Bespaar jezelf het gezever van een overvolle harde schijf. Met Google Drive & Sync staan al je bestanden en foto’s rechtstreeks in de cloud.

Download hier rechtstreeks Google Drive & Sync.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business