Findaway

Binnenkort kun je waarschijnlijk Spotify nummers laten afspelen door deze te activeren via je stem.

Advertentie

Er is een slimme spraakassistent voor Spotify in de maak, hiermee zou je nummers kunnen laten afspelen en de muziekapp kunnen bedienen.

Hey Spotify

Het nieuws werd ontdekt in een code in de Spotify-app door niemand minder dan Jane Manchun Wong, een techblogger die wel vaker onthullingen doet. Zij stuitte op een verborgen functie in de app en liet dit weten via Twitter. De functie heet: “Hey Spotify” en bij het activeren ervan, gaat de spraakassistent aan.

App moet open staan

In de beschrijving in de app is het volgende te lezen: “Als dit is ingeschakeld, luistert Spotify naar Hey Spotify als je de app open hebt staan”. Dat betekent dus wel dat het alleen werkt als je de app op de voorgrond aan hebt staan. Wat voornamelijk handig is als je onderweg bent (als je aan het rijden bent in de auto of op de fiets zit) en je kunt je telefoon er niet bij pakken maar je wilt wel graag een ander nummer horen.

Eerder werd bekend dat de populaire muziekdienst bezig was met de ontwikkeling van een slimme assistent voor in de auto, deze zou ook werken met stembediening. Spotify heeft zelf nog niet gereageerd op de geruchten over een eventuele nieuwe spraakassistent, dus het is nog afwachten of en wanneer deze er gaat komen.