Nieuws

Facebook test functie om Facebookverhalen op Instagram te posten

Zo raken Facebook en zijn dochter Instagram steeds nauwer met elkaar verbonden.

Volgens TechCrunch zou Facebook binnenkort starten met het testen van een nieuwe functie waarmee Facebookgebruikers hun Facebookverhalen kunnen delen op Instagram. TechCrunch baseert zich op een tweet van Jane Manchun Wong, die in het verleden voor hen al vaker een betrouwbare bron is gebleken als het gaat over nieuwe features van socialmedia-apps.

Wanneer iemand een Facebookverhaal zou maken, dan zal die bij het instellen van de zichtbaarheid een knop zien verschijnen om de post te delen op Instagram. Dan verschijnt de post ineens ook in de nieuwsfeed van je vrienden op Instagram. Dat bespaart je natuurlijk heel wat tijd, omdat je dezelfde post niet twee keer moet maken. Het is al sinds oktober 2017 mogelijk om Instagramverhalen naar Facebook te halen, dus is het niet onlogisch dat de omgekeerde weg nu ook kan bewandeld worden.

Echter is het onduidelijk hoe Facebook de synchronisatie tussen de beide apps zal instellen. Het is voor gebruikers natuurlijk handig dat ze één post op meerdere apps kunnen delen, maar niemand zal er echt op zitten wachten elke post twee keer te zien. Dat zal misschien uit de testperiode blijken.

Onafscheidelijk duo

Het delen van Facebookverhalen zou een volgende stap zijn in de verdere integratie tussen Facebook en Instagram. Sinds Facebook Instagram overnam, probeert het de apps geleidelijk aan meer met elkaar te verbinden. Zo zien we regelmatig functies van het ene naar het andere platform overgebracht worden, en beginnen de nieuwsfeeds ook meer op elkaar te lijken. Facebook probeert vooral de populariteit van het moederplatform weer op te krikken door het te laten teren op het succes van Instagram. Die drang naar integratie, zorgde er in 2018 nog voor dat de oprichters van Instagram hun app verlieten.

Het is trouwens niet enkel met Instagram dat Facebook naar meer eensgezindheid streeft. De geruchten doen al langer de ronde dat Facebook zijn verschillende chatapplicaties Messenger, Whatsapp en Instagram Direct meer probeert te verbinden. Dat zou het voor Facebook mogelijk maken dezelfde encryptiesleutels te gebruiken voor de verschillende platformen om berichten van externen te beschermen. Overheden zien die evolutie echter met lede ogen aan, omdat Facebook op die manier buiten schot kan blijven van reguleringsmaatregelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business