Nieuws

Call of Duty: Warzone heeft 6 miljoen spelers in 24 uur

De nieuwe Call of Duty game Call of Duty: Warzone kent een spectaculaire start!

Gisteren is de nieuwste game binnen de populaire Call of Duty-reeks uitgekomen, Call of Duty: Warzone. De game is een Battle Royale, en is eigenlijk Call of Duty’s versie van Fortnite. De game is volledig gratis en is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox en pc.

Zeggen dat de game een goede start gekend heeft, zou een understatement zijn. In slechts 24 uur tijd zijn over de verschillende platformen heen maar liefst 6 miljoen gamers begonnen met de game te spelen. Call of Duty games lijken daar steevast een gewoonte van te maken: de mobiele game voor iOS en Android werd ook miljoenen keren gedownload op zijn eerste dag.

Thuis blijven

Het is maar de vraag of Call of Duty: Warzone zijn populariteit lang kan volhouden. Het is niet ongewoon dat een game in de eerste dagen als een gek gedownload wordt, om binnen de week al in de anonimiteit te verdwijnen. Dat komt omdat veel streamers op YouTube en Twitch nu (al dan niet gesponsord door Activision) veel content over de game uploaden. Op termijn zullen zij weer een ander speeltje vinden. Uit de reacties op Twitter blijkt dat er ook problemen met de pc versie zijn. De game crasht vaak voor het begin van een wedstrijd. Dat zal PC gamers wel eens snel kunnen doen afhaken.

Echter kan de naamsbekendheid van Call of Duty er wel voor zorgen dat de game een blijver is. Een bijkomend ‘voordeel’ is dat in veel landen publieke activiteiten worden afgeschaft uit vrees voor het coronavirus. Dat houdt de mensen al wat sneller thuis om te gamen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business