Veel online pdf lezers hebben deze functie al lang, maar tot op heden ward het nooit ondersteund door Google Chrome.

Techdows heeft een nieuwe functie ontdekt in de Canary-release voor Google Chrome 82, de laatste versie van de browser, voor pdf’s. Met de nieuwe functie zou je eindelijk in staat moeten zijn om in een pdf twee pagina’s naast elkaar te zetten. Dat maakt het lezen een stuk vlotter. Veel pdf-lezers voor een desktop kunnen dit al langer, maar Chrome ondersteunde deze functies nooit. Sinds Chrome een ingebouwde PDF-viewer heeft in zijn browser, kwam er naar verluidt grote vraag om deze functionaliteit toe te voegen.  

Hoe doe je dit?

Als je dus de allernieuwste versie van Chrome al aan het gebruiken bent, dan kan je de nieuwe functie die de naam Two-up View gekregen heeft, al inschakelen. Dat kan via de link chrome://flags/#pdf-two-up-view. In dat menu moet je Two-up view activeren. Vervolgens ga je door naar het startmenu van Chrome en klik je door naar ‘Instellingen’. Dan klik je achtereenvolgens door ‘Site-instellingen’ en daarna ‘Pdf-documenten’.

Hier moet je zorgen dat ingesteld staat dat een pdf altijd in Chrome wordt geopend en niet automatisch wordt gedownload. Als dit in orde is, kan je een pdf die je online gevonden hebt openen, of een pdf die op je computer opgeslagen staat naar je Chrome balk verslepen. Nu zou je tussen de knoppen ‘Aanpassen aan pagina’ en ‘Inzoomen’ een potloodicoon moeten zien verschijnen. Klik hierop en de pdf wordt per twee pagina’s naast elkaar getoond.

In de oude versie van Edge, dus niet de nieuwe die duidelijke invloeden van Chrome heeft gekregen, kon je dit ook al doen via een simpele sneltoets F8. We weten niet of Google een sneltoets zal ontwikkelen voor de functie van zodra ze naar het grote publiek uitrolt. De versie van Google die de gemiddelde gebruiker nu gebruikt is versie 80. Het kan dus nog eventjes duren vooraleer versie 82 er is, en deze nieuwigheid dus voor iedereen beschikbaar is.

Afbeelding: TechDows
Afbeelding: TechDows

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here