Nieuws

Netflix stopt tijdelijk met opnames

En Netflix is lang niet de enige; ook Apple, Disney en heel wat filmstudio’s moeten hun producties tijdelijk stopzetten omwille van het coronavirus.

Ook de filmindustrie kan niet ontsnappen aan het onvermijdelijke coronavirus. In de meeste sectoren zoekt men nog wel naar een manier om de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk verder te zetten, maar de filmindustrie lijkt helemaal tot stilstand te zullen komen. Door het sluiten van cinemazalen wereldwijd zullen er de komende maand geen nieuwe films verschijnen. Bijvoorbeeld de nieuwste James Bond film No Time to Die zal pas in november verschijnen.

Daarnaast worden de opnames van nieuwe series en films die volop aan de gang waren nu tijdelijk onderbroken. Hollywoordreporter meldt dat Netflix al zeker zijn filmstudio’s in de Verenigde Staten en Canada voor twee weken zal sluiten. Opnames voor enkele van Netflix’s grote namen zoals Stranger Things en Grace and Frankie moeten daardoor uitgesteld worden, waardoor ze ook later zullen verschijnen. En Netflix is niet de enige die hinder zal ondervinden.

Apple en Disney

De grote concurrenten van Netflix, Apple en Disney, kampen met gelijkaardige problemen. Ook de studio’s van Disney zullen door de uitbraak van het virus tijdelijk dichtmoeten. Disney was in volle productie van enkele nieuwe Marvel series, waaronder Falcon and the Winter Soldier, WandaVision en Loki. Veel van de externe productiestudio’s waar Apple een contract mee heeft, maken ook tijdelijk geen nieuwe opnames meer. Daardoor moeten we de komende tijd geen nieuwe afleveringen verwachten van AppleTV+ series zoals The Morning Show en See. The Walking Dead van productiestudio AMC, te zien op Netflix, liet verstaan dat de productie van het elfde seizoen werd uitgesteld. En zo zouden we nog een eindeloze lijst kunnen opnoemen.

Gelukkig is er op Netflix wel heel wat content beschikbaar om je de komende weken zoet te houden. Vanaf vandaag gelden wel de nieuwe tarieven. Die maken een gewoon abonnement €11,99 in plaats van €10,99, en een premium abonnement €15,99 in plaats van €13,99.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business