Nieuws

Elon Musk wil beademingsapparatuur maken voor coronapatiënten

Elon Musk wil ook graag een helpende hand bieden in de coronacrisis.

De topman van Tesla laat via Twitter weten dat ook hij wil helpen in de strijd tegen het coronavirus. Mocht er een tekort komen aan beademingsapparatuur dan biedt Musk zijn diensten graag aan.

Aantal coronabesmettingen in VS loopt op

Een twitteraar had Elon gevraagd of hij bereid zou zijn om zijn fabriek open te stellen, voor het fabriceren van beademingsapparatuur. Daarop antwoordde hij: “Wij zullen beademingsapparatuur maken, als er een tekort is”. De kans bestaat dat er in de Verenigde Staten een dringende vraag komt naar de betreffende apparatuur, nu er steeds meer mensen besmet raken met het coronavirus. Uit recente cijfers blijkt dat het aantal patiënten is verviervoudigd, ruim 6300 Amerikanen zijn positief getest op COVID-19.

Beademingsapparatuur

Musk heeft al de nodige ervaring met het maken van medische apparatuur, zo ontwikkelt hij voor zijn ruimtevaartuigen ‘life support systems’ en geavanceerde ventilatoren. Ook laat hij weten dat het niet moeilijk is om te maken: “Ventilatoren zijn niet moeilijk, maar kunnen niet direct geproduceerd worden.” Daarna vraagt hij via Twitter welke ziekenhuizen in het land op dit moment een tekort hebben aan beademingsapparatuur.

Ford en GM willen ook helpen

Naast het initiatief van Tesla zouden ook autofabrikanten Ford en GM apparatuur willen leveren aan de ziekenhuizen in de VS om het coronavirus tegen te gaan. Uit een rapport van Reuters blijkt dat er gesprekken zijn geweest tussen de twee automerken en de federale overheid over het fabriceren van medische apparatuur. Wellicht gaat dit ook over beademingsapparatuur, al is daar verder nog niets over bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business