Nieuws

Ook Facebook en Instagram verlagen videokwaliteit in Europa

Instagram
Na YouTube, Netflix en talloze anderen heeft ook moederbedrijf Facebook beslist om op Facebook en Instagram de videokwaliteit tijdens piekmomenten te verlagen naar een standaardkwaliteit.

Na Netflix, YouTube en Amazon Prime Video zijn ook socialemediakanalen Facebook en Instagram overstag gegaan voor het voorstel van de Europese Commissie. In dat voorstel vraagt Eurocommissaris Thierry Breton om de beeldkwaliteit bij het streamen van films en series te verlagen. Op die manier kan het internet zijn piekmomenten beter dragen en kan iedereen genieten van de content die online te vinden is.

Facebook & Instagram

De beslissing van moederbedrijf Facebook komt niet geheel als een verrassing. Vorige week was Netflix als eerste, maar verschillende andere internetbedrijven kwamen niet veel later ook op de proppen met een verandering in hun aanbod.

Sinds 2019 heeft Facebook zo’n 288 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Dat zijn allemaal mensen die sinds de uitbraak van COVID-19 meer thuis zitten en dus ook vaker op Facebook en Instagram actief zullen zijn. Dat betekent natuurlijk dat er ook een pak meer video’s zullen bekeken worden op piekmomenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business