Nieuws

Disney+ vermindert bandbreedte voor Europese lancering

Ook Disney zal tegemoet komen aan het vraag van de Europese Commissie aan streamingdiensten om de belasting van het internet op piekmomenten te verminderen.

Morgen maakt Disney+ zijn langverwachte intrede in heel wat Europese landen. Echter zal dat geen gewone intrede worden voor het streamingplatform van Disney. Vorige week werd vanwege Eurocommissaris voor Interne Markt Thierry Breton een oproep gedaan aan streamingdiensten om hun impact op de Europese servers te verminderen. Zo geraken ze niet overbelast tijdens piekmomenten. Onder andere Netflix, YouTube en Facebook kondigde aan de beeldkwaliteit van videocontent terug te schroeven. Ook Apple en Amazon zullen aanpassingen doorvoeren voor hun platformen Apple TV+ en Prime Video. Disney voegt zich in dat rijtje.

De lancering in Europa zal nog steeds morgen plaatsvinden, maar dat zal wel aan een verminderde kwaliteit zijn. Kevin Mayer van Walt Disney Co. zei in het officiële statement dat Disney+ bij zijn lancering 25% minder bandbreedte zal verbruiken dan oorspronkelijk werd berekend. Tijdens de eerste dagen zal de impact op het internet van Disney+ nauwlettend opgevolgd worden zodat indien mogelijk nog extra maatregelen kunnen genomen worden.

Frankrijk moet nog even wachten

Voor de Franse Disney-liefhebber had diezelfde Kevin Mayer minder vrolijk nieuws. De lancering van Disney+ in Frankrijk is uitgesteld naar 7 april. Volgens Mayer is dat besluit er na overleg met de Franse regering gekomen.

Ook in België kunnen we Disney+ helaas morgen nog niet verwachten. Nog in het pre-corona tijdperk kregen we al te horen dat dat niet voor de zomer zal gebeuren. Er zijn wel achterpoortjes om Disney+ al te bekijken in België, maar eenvoudig is dat niet. Vereisten daarvoor zijn een goede VPN-verbinding, maar zelfs dan heb je nog nood aan een bankaccount in een ander land, of een goede buitenlandse kennis op wiens account je even kan freewheelen.

“We kijken uit naar de lancering van Disney+ en hopen dat het gezinnen in deze moeilijke tijden een broodnodige onderbreking zal bieden”

Kevin Mayer, Walt Disney Co.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business