Enkele van de populaire camerafuncties van Samsung’s nieuwste flagship smartphone de S20 komen ook naar zijn voorganger de S10.

Samsung heeft via een persbericht laten weten dat er een software update wordt uitgerold naar alle Galaxy S10 en Galaxy Note10 toestellen. De Galaxy S10 en Note 10 waren de flagship smartphones die Samsung vorig jaar op de markt bracht. In februari kregen ze met de Samsung Galaxy S20 een hoogtechnologische opvolger. Naast de introductie van 5G technologie voegde die heel wat nieuwe camerafuncties toe.

En de meeste van die camerafuncties blijken toch in de smaak te vallen bij degene die de nieuwste flagship smartphone van Samsung al in hun bezit hebben. Zo veel zelfs dat Samsung nu belsist heeft om een greep van de beste camerafuncties ook naar de S10 en Note 10 te brengen.

Single Take

Volgens Davy Moons, Marketing Manager voor smartphones van Samsung Belgium, was er vooral veel interesse in de functie Single Take. Samsung durft deze functie zelfs al een ‘instant hit’ te noemen. Met Single Take kan je met één simpele knop een opname maken van 3 tot 10 seconden. Met behulp van AI worden in die paar seconden tien foto’s en vier video’s gemaakt. Dat geeft je achteraf de keuze om de beste er uit te kiezen. De kans dat je er dus in geen tijd in slaagt het ideale plaatje te maken, verhoogt dus stevig met Single Take.

Maar de Galaxy S20 heeft nog heel wat interessante camerafuncties. Zo is de nachtmodus van de smartphone uitzonderlijk sterk, en heb je zelfs bij weinig natuurlijk licht nauwelijks tot geen kwaliteitsverlies. Ook de Custom Filter wordt toegevoegd, die je filterinstellingen opslaat zodat je ze achteraf kan gebruiken. Enkele videofuncties zullen eveneens geïmporteerd worden naar de S10. Dat zijn Pro Mode for Video om instellingen aan te passen en de originele functie Rear & Front Recording, waarmee je tegelijkertijd met de frontcamera als de hoofdcamera op de achterkant kan filmen.

Een foto die ‘s nachts werd genomen met de nachtmodus van Galaxy S20.

Wat met de S20?

Het is goed om te zien dat Samsung zijn ‘oude’ smartphones niet volledig verwaarloost om zijn nieuwste pronkstuk te pushen. Maar langs de andere kant waren de camera’s en de unieke functies wel de grootste meerwaarde die wij in de Galaxy S20 zagen. 5G is nu eenmaal nog redelijk waardeloos in België, en dat maakte de hoge prijs voor de Samsung Galaxy S20 Ultra voor ons moeilijker verantwoordbaar.

Nu je die camerafuncties kan terugvinden in de Galaxy S10, die toch heel wat goedkoper kan gekocht worden dan de S20 (om van de S20 Ultra nog maar te zwijgen), lijkt dat toch een reden minder te zijn om de nieuwere en duurdere versie te kopen.

Gerelateerde artikelen

Review Samsung Galaxy S20 Ultra 5G: Te veel van het goede

Wat moeten we precies doen met een ultradure 5G-smartphone in België? Die vraag stel je jezelf waarschijnlijk als je de nieuwe Samsung Galaxy S20 Ultra ziet. Wij proberen een antwoord te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here