Qualcomm

Qualcomm lanceert 2 nieuwe goedkopere chips die ruisonderdukking en ondersteuning voor spraakassistentie beschikbaar maken voor alle earbuds die in de toekomst gemaakt worden.

De Amerikaanse chipgigant Qualcomm lanceert deze week een paar nieuwe Bluetooth chips die gemaakt zijn voor draadloze earbuds. De nieuwe Qualcomm QCC514x en QCC304x moeten ruisonderdrukking standaard naar draadloze earbuds brengen. Met de nieuwe chips wil Qualcomm een markt aanboren waarbij vandaag alleen de duurdere premium earbuds de plak zwaaien.

Qualcomm earbuds

De nieuwe set chips ondersteunen de TrueWireless Mirroringtechnologie die Qualcomm gebruikt voor stabielere connecties tussen bv. je smartphone en de earbuds zelf. Verder is de hardware, zoals vermeld, nu voorzien om elk paar earbuds van ruisonderdrukking en spraakassistentie te voorzien. De prijs van het toestel maakt niet uit, zolang ze maar van de nieuwe QCC514x en QCC304x voorzien zijn.

Het bedrijf spreekt zelf van een hybride ruisonderdrukking. Die technologie belooft ons ruisonderdrukkig in goedkopere hardware waarbij geluiden van buitenaf automatisch geblokkeerd kunnen worden. Bovendien zouden de chips energie-efficiënter moeten zijn waardoor de batterijduur van je earbuds nog langer zal worden.

Verschil

Het grote verschil tussen de QCC514x en de QCC304x heeft te maken met de ondersteuning voor spraakassistenten. QCC514x heeft technologie aan boord waarmee de earbuds altijd in stand-by staan om naar je spraakopdrachten te luisteren. Eenzelfde methode die we vandag al zijn bij Apple’s AirPods en de Amazon Echo Buds.

De QCC304x heeft die automatische luisterfunctie dan weer niet maar is wel voorzien van een knopfunctie om de gebruiker zijn spraakassistent te doen oproepen. Zo hoef je dus niet meer “hey google” uit te spreken maar is een druk op de knop genoeg.

Door deze twee nieuwe chips op de markt te brengen wil Qualcomm bepaalde technologieën toegankelijker en vooral betaalbaarder maken. Momenteel vinden we ruisonderdrukking terug in meer premium earbuds en dat zou wel eens snel kunnen veranderen. Prijzen zijn niet bekend maar The Verge verwacht dat de prijs gedrukt zal worden om de ‘toegankelijkheid’ te bewaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here