Nieuws

Disney Plus past beeldverhouding The Simpsons aan

the simpsons
Na een bak van kritiek over zich heen te hebben gekregen, besloot Disney Plus om de beeldverhouding van de serie The Simpsons te veranderen.

Een half jaar na de lancering heeft Disney Plus besloten om de beeldverhouding van The Simpsons aan te passen. Op dit moment zijn de afleveringen te zien in een beeldverhouding van 16:9, waardoor een deel van het beeld wordt afgesneden.

Kritiek beeldverhouding The Simpsons

Disney Plus heeft belooft dat ze de beeldverhouding van de populaire serie gaan veranderen naar 4:3, zoals ze ook origineel werden uitgezonden op televisie. Toen The Simpsons live ging op de streamingsdienst kwam er al gauw kritiek van fans over de beeldverhouding, sommige vonden dat het de grapjes in de serie zelfs teniet deed. Disney Plus heeft geluisterd en liet het volgende weten op Twitter:

“We waarderen het geduld van onze fans en we zijn bezig om de eerste 19 seizoenen (en een deel van seizoen 20) van The Simpsons beschikbaar te maken in 4:3 versies op Disney Plus. We verwachten dat we dit eind mei hebben bereikt”.

Visuele kwaliteit

Gebruikers van de streamingsdienst kunnen nu dus de afleveringen alleen bekijken in een beeldverhouding van 16:9, wat betekent dat ze een deel van het beeld niet te zien krijgen omdat het is afgesneden. Eerder liet Disney Plus weten dat ze voor deze beeldverhouding hadden gekozen, om zo de visuele kwaliteit te waarborgen van de serie. Maar dat ging er dus bij de fans niet in. En ook niet bij één van de schrijvers van de serie, Bill Oakley: “Hopelijk wordt het snel rechtgezet”.

We moeten er nog even op wachten, maar vanaf eind mei kun je The Simpsons dan eindelijk in de originele beeldverhouding bekijken op Disney Plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business