Nieuws

Apple stores blijven de komende maand nog dicht

Apple stores
Apple heeft besloten dat de fysieke winkels nog tot begin mei gesloten zijn, vanwege het coronavirus.

Nu het coronavirus heerst in Europa en met name ook in Amerika, neemt Apple het zekere voor het onzekere. De Apple stores blijven nog tot en met begin mei gesloten.

Memo

Retailbaas Deirdre O’Brien heeft een memo rondgestuurd naar alle medewerkers, met daarin het bericht dat de fysieke winkels zeker nog een maand dicht blijven. Dit geldt overigens niet alleen voor de winkels, maar ook voor de kantoren van Apple. Kantoormedewerkers worden verzocht om tot 3 mei vanuit thuis te werken. Alleen in China zijn de winkels nog open voor verkoop en service. In de memo van O’Brien staat het volgende:

“We blijven de omstandigheden voor elke Apple vestiging dagelijks in de gaten houden, en we zullen onze beslissing om te heropenen nemen op basis van grondige, doordachte beoordelingen. We nemen daarin ook de recente richtlijnen van de lokale overheden en de experts op het gebied van volksgezondheid, mee.”

Flexibel

Deirdre voegde er nog aan toe dat dit eveneens geldt voor werknemers met een flexibele werkovereenkomst: “Flexibele werkregelingen blijven ook van kracht tot die tijd”. Apple zou ook bezig zijn met opties voor ouders “om ervoor te zorgen dat ze de steun en flexibiliteit hebben om hun schema’s aan te passen, mocht dat nodig zijn”.

Eerder maakte Apple bekend dat ze hun winkels tot en met 27 maart zouden sluiten, vanwege de verspreiding van het coronavirus. Een aantal dagen later verscheen er een bericht op de site dat de Apple stores voorgoed gesloten zouden zijn. Hoewel dit laatste bericht nog niet officieel is bevestigd door Apple, kunnen we er wel vanuit gaan dat de winkels voorlopig niet open zullen gaan. Zeker in de Verenigde Staten waar het aantal besmettingen is opgelopen tot meer dan 245.000 en al 6.068 Amerikanen zijn overleden aan het COVID-19 virus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business