EQS

De Mercedes EQS is de nieuwe luxe sedan die in 2022 op onze wegen zou moeten rondrijden.

Advertentie

Vorig jaar onthulde Mercedes-Benz officieel de nieuwe elektrische EQS. Een typische sedan met een elektrische krachtpatser van 470 pk onder de motorkap. Nu laat het Engelse Autocar weten dat een woordvoerder bij Mercedes heeft laten vallen dat er een AMG versie komt van de elektrische EQS.

Mercedes-Benz EQS AMG

Die AMG-versie maakt dat je 600 pk onder je voeten hebt zitten. Dat is wat een ingenieur bij Mercedes-Benz aan Autocar vertelde. De elektrische sedan krijgt een dual-motor die je in – letterlijk – een paar seconden naar voren zal doen vliegen.

Toch zou de EQS AMG niet zo krachtig zijn als bv. de Tesla Model S Performance. Toch is de de nieuwe sedan een duidelijk teken dat Mercedes-Benz maar al te graag investeert in luxueuze sedans die elektrisch aangestuurd worden.

EQS

2021

De nieuwe sedan van Mercedes staat ingepland voor 2021, met een geschatte aankomst bij de dealers vanaf begin 2022. Nog even wachten dus. Maar intussen kan je al genieten van het knappe design in de afbeeldingen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz gunt ons blik in toekomstige Vision EQS

Mercedes onthult in Frankfurt een blik in de toekomst. Met de Vision EQS kan je tot 700km rijden op 1 batterijlading. De perfecte wagen voor een roadtrip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here