Ook België zit bij de gelukkigen. Wanneer je dan ook effectief de bètaversie zou ontvangen, daar kan Microsoft nog geen zekerheid over bieden.

Microsoft heeft gisterenavond de bèta van zijn cloudgamingdienst xCloud opengesteld voor 11 Europese landen. In september waren de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea de eerste landen die al eens games konden testen via xCloud. Daar komen vandaag  een hele reeks landen bij én opvallend: België valt niet uit de boot!

Naast België kunnen ook gamers uit Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden zich registreren voor xCloud. Hoewel het nog maar om een bètaversie gaat, zou het toch al compatibel moeten zijn met 50 Xbox-games, waaronder ook enkele bekende titels. Omdat de iOS versie van xCloud nog in de interne testfase zit, is het testproject ook enkel beschikbaar voor Android-smartphones.

Uitrol in fases

Je inschrijven voor de bèta betekent niet dat je xCloud ook meteen zal ontvangen. Microsoft verwittigt dat de uitrol in fases zal gebeuren. Microsoft voldoet daarmee aan de vraag van de Europese Commissie om de belasting van internetservers zo min mogelijk te houden nu het internetverkeer sterk toeneemt. Een nieuwe dienst uitrollen in 11 landen tegelijkertijd zou wellicht te veel belasting kunnen veroorzaken. Daarom zal er begonnen met een beperkt aantal testers in elk land, en zullen er gaandeweg worden toegevoegd.

Normaal gesproken komt Microsoft xCloud later dit jaar als een volwaardig cloudgamingplatform uit. Een exacte datum of waar dat zal gebeuren, dat blijft tot op heden nog onbekend. Volgens Microsoft is het wel geen garantie dat de definitieve versie eerst zal worden uitgerold in landen waar het getest wordt. Met xCloud stream je games rechtstreeks vanaf de servers van Microsoft naar je smartphone of tablet.

Interesse in xCloud? Registreer je dan voor de bèta via de website van Xbox!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here