Orange

Een nieuw ontwerpvoorstel bij de Europese Commissie doet de gemoederen hoog oplopen bij provider Orange.

Advertentie

In een persbericht heeft Orange laten weten het niet eens te zijn met de nieuwe tarieven die Telenet vraagt als huurgeld voor zijn kabel. Deze week heeft de Conferentie van Regulatoren van de elektronische communicatiesector een ontwerpbesluit voorgelegd aan de Europese Commissie. Dat nieuwe voorstel bevat vooral nieuwe tarieven die operatoren als Orange moeten betalen voor de huur van het kabelnetwerk van – in dit geval – Telenet.

Orange België

Orange gebruikt in België het kabelnetwerk van Telenet om zijn vaste internet- en telefoniediensten tot bij de klant te krijgen. Om dat netwerk te mogen gebruiken betaalt de provider huurgeld aan Telenet.

Deze week werd dus een nieuw voorstel ingediend. Volgens Orange is er heel wat veranderd ten opzichte het voorstel in juli 2019. “Uit een voorlopige analyse van het aangepast ontwerp blijkt dat de meeste groothandelstarieven min of meer sterk stijgen ten opzichte van het ontwerpvoorstel van juli 2019, wat leidt tot groothandelstarieven die duidelijk boven het niveau van de ‘billijke tarieven’ liggen.”, stelt Orange. Volgens de provider worden in het nieuwe voorstel ook kosten aan de huurder doorgerekend die niet voor de huurder zijn.

[related_article id=”274544″]

Oneerlijke concurrentie

Orange Belgium rekende op een geactualiseerd voorstel voor groothandelstarieven dat het mogelijk zou maken zijn vaste diensten verder te ontwikkelen: de Belgische consument een kwalitatief en aantrekkelijk internet- en tv-alternatief te bieden. Deze evoluties worden duidelijk in gevaar gebracht als het ontwerpbesluit dat aan de Europese Commissie wordt voorgelegd, niet wezenlijk wordt verbeterd. Zo besluit Orange nog.

Momenteel heeft de Europese Commissie tijd tot mei dit jaar om een standpunt te bepalen. Nadien kunnen Belgische regulatoren opmerkingen doorgeven en kan de Europese Commissie een eindbeslissing nemen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Telenet en Orange niet onder de indruk van ‘light 5G’ Proximus

Proximus verraste gisteren met de aankondiging van een eerste openbaar 5G netwerk in 30 gemeenten. Maar de concurrentie ziet de meerwaarde er nog niet echt van.

7 REACTIES

 1. “blijkt dat de meeste groothandelstarieven min of meer sterk stijgen ten opzichte van het ontwerpvoorstel van juli 2019”

  beetje rare zin, hoe kan iets min of meer sterk stijgen?

 2. Orange moet gewoon die vaste lijn elimineren in hun pakketten. Ik vraag mij af hoeveel mensen nog een vaste lijn effectief gebruiken. In de meeste gevallen is de prijs bij Telenet hetzelfde mét of zónder vaste lijn. Dus blijft de vaste lijn bestaan en wordt slecht sporadisch gebruikt… Kost wel zo’n 20 euro per maand voor niets….;

 3. LOL
  @Johnny: spreek je met kennis van zaken?
  Ik was beta-tester bij Orange, en zit al 20 jaar op telecomfora.

  Vaste telefoon is LOS bij te nemen aan 10€/maand.
  https://www.orange.be/nl/producten-en-diensten/vaste-telefoon

  Ja, en Telenet natuurlijk inclusief…aan hun premiumprijs 😉

  Euhm, bij mijn edpnet heb ik ook ‘vaste’ lijn inbegrepen bij mijn internetlijn (33€/maand en ECHT ONBEPERKT surfen, niet enkel tijdens Coronatijden). en ik heb ovh voip-lijn (1,2€/maand nr 40 landen & vaste lijnen 24/7). Orange gebruikt zelfs ovh en voegt bellen nr gsm ook toe.

  Mijn gsm ligt af s’nachts. Ben altijd bereikbaar op vaste lijn. Ook handig als er eens panne is op mobiele netwerk. Om nog niet te spreken over de straling bij langdurig gebruik gsm. Maar daar had je wss. ook nooit over gehoord?!

  En mijn hardware is stukken beter dan van die grote telco’s. prachtige wifi dekking en 1 ‘alles in één’ router (dec-t station, wifi ac wave 2, vdsl modem). Och ja, upload 40 Mbps bij edpnet, bij Orange 10 en Telenet max 20 Mbps. Soit, wat baten kaars en bril, als de uil niet zien en wil.

 4. Toch niet meer als normaal dat telenet fatsoenlijke bedragen vraagt? In 2000 moest niemand de kabel hebben en kocht telent hem op. nu ze hem 20 jaar later tot beste kabel van het land hebben getransformeerd moet iedereen er precies gratis op. Das pas bullshit. Doe wereldvreemde rechter had nooit mogen beslissen dat telenet de kabel moest delen. Dat orange zelf ma hunne kabel trekt. Meer downloadsnelheid voor mij

 5. Het is gewoon omdat er maar 2 providers zijn in België telenet en proximus en dat is gewoon kut die vragen gewoon wat ze willen mafia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here