Nieuws

Orange betreurt tarieven kabelhuur van Telenet

Orange
Een nieuw ontwerpvoorstel bij de Europese Commissie doet de gemoederen hoog oplopen bij provider Orange.

In een persbericht heeft Orange laten weten het niet eens te zijn met de nieuwe tarieven die Telenet vraagt als huurgeld voor zijn kabel. Deze week heeft de Conferentie van Regulatoren van de elektronische communicatiesector een ontwerpbesluit voorgelegd aan de Europese Commissie. Dat nieuwe voorstel bevat vooral nieuwe tarieven die operatoren als Orange moeten betalen voor de huur van het kabelnetwerk van – in dit geval – Telenet.

Orange België

Orange gebruikt in België het kabelnetwerk van Telenet om zijn vaste internet- en telefoniediensten tot bij de klant te krijgen. Om dat netwerk te mogen gebruiken betaalt de provider huurgeld aan Telenet.

Deze week werd dus een nieuw voorstel ingediend. Volgens Orange is er heel wat veranderd ten opzichte het voorstel in juli 2019. “Uit een voorlopige analyse van het aangepast ontwerp blijkt dat de meeste groothandelstarieven min of meer sterk stijgen ten opzichte van het ontwerpvoorstel van juli 2019, wat leidt tot groothandelstarieven die duidelijk boven het niveau van de ‘billijke tarieven’ liggen.”, stelt Orange. Volgens de provider worden in het nieuwe voorstel ook kosten aan de huurder doorgerekend die niet voor de huurder zijn.

[related_article id=”274544″]

Oneerlijke concurrentie

Orange Belgium rekende op een geactualiseerd voorstel voor groothandelstarieven dat het mogelijk zou maken zijn vaste diensten verder te ontwikkelen: de Belgische consument een kwalitatief en aantrekkelijk internet- en tv-alternatief te bieden. Deze evoluties worden duidelijk in gevaar gebracht als het ontwerpbesluit dat aan de Europese Commissie wordt voorgelegd, niet wezenlijk wordt verbeterd. Zo besluit Orange nog.

Momenteel heeft de Europese Commissie tijd tot mei dit jaar om een standpunt te bepalen. Nadien kunnen Belgische regulatoren opmerkingen doorgeven en kan de Europese Commissie een eindbeslissing nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business