Beats

Het iconische audiomerk Beats zal door Apple de komende jaren uitgefaseerd worden om meer in te zetten op eigen producten.

In 2014 kocht Apple voor 3 miljard dollar het Amerikaanse audiomerk Beats Electronics over, het bedrijf van rapper Dr. Dre. De iPhonebouwer nam daarmee niet alleen een heel populair merk over maar bracht ook een ton aan knowhow binnen over audiotechnologie. Nu lijkt het bedrijf de merknaam Beats te willen uitfaseren en de knowhow te willen gebruiken om in te zetten op eigen nieuwe producten.

Apple en Beats by Dre

Het zat er eigenlijk wel aan te komen na de overname. Volgens YouTuber Jon Prosser zou Apple tijdens WWDC 2020 een nieuwe over-ear-hoofdtelefoon gaan lanceren die we kunnen vergelijken met de Bose 700. Momenteel heeft de nieuwe hoofdtelefoon nog codenaam B515 maar binnenkort moeten we daar meer over horen.

Volgens Prosser gaat die nieuwe hoofdtelefoon 250 dollar kosten en zijn er ook al verwijzingen te zien in de code van iOS. Verder zou Apple nieuwe AirPods X uitbrengen. Het equivalent van de huidige sport Beats X. Ze zouden 200 dollar kosten en in september samen met de iPhone 12 worden aangekondigd.

Daarmee blijkt dus dat Apple van plan is om Beats by Dre uit te faseren als merknaam. Het bedrijf zal eerst meer gaan inzetten op eigen producten en door de jaren heen zullen we Beats van de markt zien verdwijnen. Volgens een medewerker bij de iPhonebouwer kunnen alle Apple-medewerkers nu al Beatsproducten met grote kortingen krijgen om de stock leeg te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here