Nieuws

iOS 14 bevat functie waarmee je apps kan testen voor ze te downloaden

iOS 14 zou een functie kunnen krijgen waarmee je met een beperkte versie van een app aan de slag kan alvorens ze te downloaden.

9to5Mac meent in de code van iOS 14 een nieuwe functie genaamd Clips ontdekt te hebben. Deze functie is niet te verwarren met de gelijknamige video-editor van Apple. Via Clips kan je via de App Store een beperkte versie – daarmee de naam Clips – van een applicatie bekomen nog voor je ze gedownload hebt. Zo kan je eerst eens aan de slag met de app om dan een beslissing te maken.

Uit de code viel volgens 9to5Mac ook al redelijk goed af te leiden hoe Clips dan juist zou werken. De functie zou gekoppeld worden aan de QR scanner van je iPhone. In de App Store zou dan bij elke app een QR-code verschijnen. Die code scannen herleidt je naar een proefversie van de app. Ben je overtuigd na ze even te testen, dan kan je de app ook aankopen.

Marketingtool

De functie lijkt zowel voor gebruikers als appontwikkelaars interessante voordelen te kunnen bieden. Als gebruiker kan het handig zijn een app eerst eens uittesten zonder een downloadverplichting te hebben. Zeker als je voor de app moet betalen, wil je misschien wel weten wat je op je iPhone gaat zetten. Appontwikkelaars daarentegen kunnen een nieuwe manier aanbieden aan gebruikers om te interageren met hun app, wat hopelijk voor hen een positief effect kan hebben op het aantal downloads. Clips kan dus een handige marketingtool worden voor hen.

Toch kan nog niet met volle zekerheid gesteld worden dat de nieuwe functie ook daadwerkelijk met iOS 14 zal komen. iOS 14 komt uit op 18 september. Zoals het er nu voor staat, zit Clips nog in de volle ontwikkelingsfase. Al zou volgens het rapport van 9to5Mac de functie al wel volop intern getest worden met apps zoals YouTube en Yelp. Dat is dus zeker veelbelovend. Apple heeft zelf nog wel niets aangekondigd over Clips.

Slices

Het idee om gebruikers een app te laten testen vooraleer ze hem downloaden, is wel niet meer nieuw. Voor het besturingssysteem Android werd in 2018 al Slices geïntroduceerd. Dat was eigenlijk een opvolger van de app Instant Apps, waarmee gebruikers al een preview konden ontvangen van een applicatie. Maar Slices gaat nog een stap verder en is er meer op gericht om het dagelijks gebruik van apps te verhogen, meer dan het aantal downloads. Je kan er bijvoorbeeld een hotelkamer mee boeken via een reisapp zonder die app te moeten downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business