Google Meet

Aanvankelijk stelde Google de betaalde functies van zijn videochatapplicatie gratis tot en met 1 juli, maar dat met nog eens twee maanden verlengd.

Advertentie

Om bedrijven te ondersteunen tijdens de crisisperiode, kondigde Google begin maart aan dat het ook betaalde functies van zijn videochatapplicatie Google Hangouts Meet gratis zou gaan aanbieden tot en met 1 juli. Het bedrijf is nog niet uit zijn vrijgevige bui gekomen, want die periode wordt verlengd tot en met 30 september.

Enige voorwaarde is wel dat je bedrijf ingeschreven moet zijn voor het G Suite programma van Google, een speciaal programma voor bedrijven. Enkele van die betaalde functies die tijdelijk gratis kunnen gebruikt worden, zijn meetings organiseren voor 250 personen, livestreams uitzenden voor 100.000 kijkers, en transcripten van meetings opslaan en delen.

Nieuw jasje

We hebben in de eerste alinea Google Hangouts Meet geschreven, want dat is de naam waaronder de videochatapplicatie altijd bekend was. Maar sinds gisteren is die benaming niet helemaal correct meer. Google kondigde namelijk aan dat het de naam van Google Hangouts Meet zou wijzigen naar simpelweg Google Meet. Volgens Google noemden veel gebruikers het programma eigenlijk al zo, en moet de herlancering er voor zorgen dat de app ook eenvoudiger gevonden wordt. Naar dezelfde logica werd de chatapplicatie Google Hangout Chat ook omgedoopt tot Google Chat.

 

Je kan je wel inbeelden dat het gebruik van Google Meet enorm gestegen is tijdens de laatste weken. Doordat in de meeste bedrijven de werknemers al een tijdje van thuis werken, zijn applicaties zoals Google Meet de manier om vergaderingen te organiseren. Vandaag de dag zou Google Meet meer dan 2 miljoen dagelijkse gebruikers hebben. Dat is 25 keer meer dan in januari. Ook andere videoconferentietools of chatapplicaties zoals Microsoft Teams, Slack en Zoom zien hun gebruikersaantallen sterk toenemen de laatste tijd.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here