Nieuws

Belgische betaalverwerker POM helpt bij onmiddellijke inning van coronaboetes

POM
Een samenwerking tussen de Belgische betaalverwerker POM en Speos zorgen voor een mobiel betaalsysteem voor onze politiediensten.

De Antwerpse betaalverwerker POM gaat onze Federale Overheid helpen bij de onmiddellijke inning van coronaboetes in België. Naast een handig platform voor factuurbeheer heeft het bedrijf ook een digitale betaaloplossing aan de hand van QR-codes. Vanaf nu kan je dus onmiddellijk betalen met je smartphone als je een coronamaatregel overtreedt.

POM QR-code

Op zich is het onmiddellijk innen van boetes aan de hand van een mobiele QR-code iets wat de overheid sowieso kan gebruiken. Maar net in deze tijd is de inzet ervan minstens even belangrijk om fysiek contact via bv. cash geld te vermijden.

Daarom ging de federale overheidsdienst Justitie op zoek naar een alternatieve en mobiele betaaloplossing waarmee onder andere politiediensten alle maatregelen kunnen respecteren bij de onmiddellijke inning van een coronaboete of iets dergelijks.

Payconiq

Het systeem van betaalverwerker POM werkt eenvoudig. De politieagent in kwestie vult het formulier in en er verschijnt een QR-code op de smartphone. Daarmee kan de overtreder meteen mobiel betalen met zijn eigen bankingapp, Payconiq by Bancontact, kredietkaart of zelfs met iDEAL voor onze Noorderburen.

De politieagent kan ook meteen checken of de betaling gelukt is en het verschuldigde bedrag voldaan is. Het systeem van POM zorgt er meteen ook voor dat de boete bij Justitie als ‘betaald’ staat om een dubbele boeking/betaling te voorkomen.

Dit gehele project is een samenwerking tussen POM, Speos (van Bpost) en natuurlijk de FOD Justitie. Hiermee zullen politiediensten het de komende weken een stuk gemakkelijker hebben om boetes onmiddellijk te innen.

Wat vind jij van deze vernieuwing? Laat het ons weten in een reactie onderaan het artikel!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business