Wil je werkruimte er professioneler laten uitzien tijdens een videovergadering? Microsoft Teams rolt een nieuwe functie uit waarmee je de achtergrond kan veranderen.


Microsoft Teams is één van de meest gebruikte app voor videoconferenties en -vergaderingen tijdens de coronacrisis. Het is een handige tool om toch vanop afstand in contact te blijven. Maar niet iedereen toont even graag zijn of haar werkruimte tijdens die videovergaderingen. Na enkele weken thuiswerken is je bureau misschien al chaos geworden, en zet je je beeld liever aan dan uit tijdens meetings.

Een professionele achtergrond

Microsoft Teams rolt vanaf vandaag een nieuwe functie waarmee je je achtergrond kan veranderen. Ook Skype voegde dezelfde feature toe. Die functie bouwt verder op de artificiële intelligentie waarmee je je achtergrond nu al wazig kan maken. Maar vanaf nu kan je ook voor een professionele ruimte kiezen. De technologie knipt je hoofd dan uit en toont ze tegen de ingestelde achtergrond. Voorlopig ben je gelimiteerd tot een beperkte catalogus stockfoto’s van Microsoft, maar vanaf mei zou je in staat moeten zijn om zelf een achtergrond te kiezen. Je schamen voor je werkplek is verleden tijd.

[related_article id=”276893″]


De functie werk wel enkel met de desktopapplicatie voor Windows en Mac. Om je achtergrond te veranderen, start je een videocall. Daarna klik je op ‘Meer opties’, en ‘Toon achtergrondeffecten’. Is die optie nog niet beschikbaar, dan moet de functie nog naar jouw account worden uitgerold. Eventjes geduld in dat geval.

Hand opsteken

Nu het aantal dagelijkse gebruikers van Microsoft Teams steeds blijft stijgen, werkt Microsoft aan meer nieuwe functies om zijn videocallapp te verbeteren. In de loop van deze maand komt er nog een nieuwe functie genaamd ‘Raise Hand’. Dat lost het soms onvermijdelijke probleem op dat tijdens videomeetings iedereen door elkaar gaat praten. Wil je iets zeggen, dan kan je dat via een knop aangeven.

En daar blijft het niet bij. De organisator van de meeting krijgt een speciale functie waarmee hij de meeting ineens voor iedereen kan beëindigen, zodat niet iedereen apart het gesprek moet verlaten. Er zullen ook rapporten kunnen gedownload worden met informatie over de participatie van alle deelnemers, wanneer iedereen binnen het gesprek gekomen is en het weer verlaten heeft. Tenslotte, en misschien wel het meest nuttige, zullen storende achtergrondgeluiden beter uitgeschakeld kunnen worden.

Zoom

Dat alles klinkt veelbelovend. De functie om achtergronden in te stellen heeft Microsoft Teams wel gehaald bij Zoom. Daar kan je jezelf echt volledig uitleven in het instellen van een achtergrond. Dat kan amusante momenten opleveren tijdens gesprekken. Net als Microsoft Teams kende Zoom een enorme boost in aantal gebruikers sinds de start van de globale crisis. Echter beginnen heel veel organisaties de applicatie alweer de rug toe te keren, wegens de vele beveiligingsproblemen die Zoom heeft.

Met Zoom kan je je jezelf creatief uitleven in het kiezen van een achtergrond.