Nieuws

WearOS waarschuwt je via smartwatch om je handen te wassen

WearOS
Was jij je handen voldoende? Je WearOS smartwatch gaat je daar nu bij helpen met een reminder en timer.

In update 5.4.0 van Google Clock voor WearOS, het besturingssysteem van Google voor smartwatches, is een notificatie toegevoegd die je er aan doet denken om je handen te wassen. Een ingebouwde timer helpt je dan weer om dit lang genoeg te doen. 

40 seconden

Het was Android Police dat de toevoeging voor het eerst opmerkte. De notificatie verschijnt elke drie uur en is een van de vele manieren waarop we er tegenwoordig aan herinnerd worden om onze handen te wassen. Hoe effectief deze toevoeging is, is nog maar de vraag natuurlijk. Een reminder is best nuttig, maar de toevoeging van een teller van 40 seconden die aangeeft hoe lang je juist je handen moet wassen is dat misschien minder. De teller moet immers geactiveerd worden door met je vuile vinger je horloge aan te raken. Als je daarna opnieuw je horloge aanraakt, gaat het nut verloren. 40 seconden is bovendien wel erg lang, 20 seconden wordt zowat overal aangeraden, dezelfde tijd die nodig is om twee keer “happy birthday” te zingen.

Een laatste bemerking die we hebben bij deze toevoeging is of mensen hun smartwatch nog wel dragen nu velen elke dag van thuis werken. Hier is dat alvast niet het geval en moesten we een laagje stof wegvegen toen we de functie wilden gaan testen. Gelukkig kan je de notificatie ook gewoon uitzetten via de instellingen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business