Nieuws

OnePlus 8-serie honderden euro’s goedkoper in India

OnePlus-fans uit India kunnen de nieuwe OnePlus 8-serie een pak goedkoper op de kop tikken dan hier bij ons en dit is waarom.

Over de prijzen van de OnePlus 8-serie is de laatste week veel gesproken. Sommigen vinden het teleurstellend dat de smartphoneproducent zijn ‘flagship-killer’ positie achterlaat in ruil voor een hap uit de premium smartphonemarkt. Aan de andere kant wordt dan weer gezegd dat de toestellen inderdaad duurder zijn, maar nog steeds waar voor hun geld bieden. Dit laatste is zeker waar in India, zo blijkt, want de prijzen van de OnePlus 8-serie zullen daar enkele honderden euro’s lager liggen dan bij ons. Dat konden we ontdekken in de officiële aankondiging.

Indiase markt is uniek

India is een enorm belangrijke markt voor OnePlus, dat is geen geheim. Vorig jaar werd de OnePlus 7T-serie bijvoorbeeld officieel aangekondigd tijdens een evenement in Delhi, enkele weken voor het lanceringsevenement in Europa. De OnePlus TV is bovendien exclusief beschikbaar in India. 

Op hetzelfde moment is de Indiase markt enorm competitief op het vlak van prijszetting en zijn er momenteel al verschillende telefoons beschikbaar met een Snapdragon 865 chip en dus ingebouwde 5G-functionaliteit, terwijl de OnePlus 8 hier in het westen de goedkoopste 5G-telefoon is die je kan vinden. Het is zelfs zo dat de OnePlus 8 in India een duurder toestel is vergeleken met de concurrentie. Het feit dat OnePlus productielijnen heeft in India zelf draagt toe aan hun mogelijkheid om deze lagere prijzen aan te bieden. Invoerrechten vallen dan immers grotendeels weg.

OnePlus 8 195 euro goedkoper in India

De OnePlus 8, die voor de markt met 6GB RAM als goedkoopste optie zal verschijnen in plaats van 8GB, zal er 41.999 Indische Rupees kosten, omgerekend zo’n 504 euro. Dat is maar liefst 195 euro goedkoper dan het goedkoopste model hier. Het toestel zal in India exclusief verdeeld worden via Amazon. De 8GB/128GB OnePlus 8 zal 44,999 Rs. gaan kosten (540 euro, 699 hier) terwijl het model met 12GB/256GB 601 euro zal kosten, terwijl dat 799 euro hier is.  

OnePlus 8 Pro zelfs 237 euro goedkoper

Ook bij de OnePlus 8 Pro zien we vergelijkbare verschillen. Het 8GB/128GB-model kost daar 54.999 Rs. of 662 euro tegenover onze 899 euro en het 12GB/256GB-model kost er 722 euro ten opzichte van de 999 euro die we in België neerleggen. Voor de nieuwe Bullets Z oortjes betaal je in India dan weer zo’n 24 euro ten opzichte van onze 50. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business