Nieuws

Google Duo verbetert kwaliteit videochats

OnePlus Google Duo
Google Duo komt met betere videokwaliteit voor videochats en trekt het aantal gebruikers op naar 12 in plaats van 8. Nieuwe filters zijn ook onderweg.

Videochatdiensten zijn razend populair en krijgen bij verschillende bedrijven de hoogste prioriteit wanneer het op de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten aankomt. Zo ook bij Google, want het bedrijf gaat in een aankomende update vier nieuwe features toevoegen. Eén daarvan is een nieuwe codec die voor een betere beeldkwaliteit moet zorgen.

Nieuwe codec voor betere kwaliteit

Voor deze verbeteringen gaat Google de AV1-codec (AOMedia Video 1) gebruiken. Die is ontstaan uit de Alliance for Open Media, een non-profit die werd opgericht door grote namen als Google, Facebook, Apple en Microsoft. Binnen de alliantie delen deze bedrijven hun patenten om zo nieuwe technologieën te ontwikkelen. In het geval van Google zal de samenwerking hier zorgen dat het bedrijf stabielere videochats kan aanbieden en dat de kwaliteit gevoelig beter wordt. 

Screenshot functie en filters

Gebruikers die een snapshot van hun gesprekken willen delen met de buitenwereld, kunnen gebruik maken van Duo Moment om een screenshot te maken van een moment. De videostream van beide deelnemers wordt dan naast elkaar gezet voor de foto. Deze functionaliteit zal binnenkort ook naar groepsgesprekken komen.

Google richt zich in de groepsgesprekken momenteel eerst op het uitbreiden van het aantal deelnemers. Dit getal zal van 8 naar 12 stijgen op Android en iOS. In ware Instagram-stijl zal je binnenkort ook AR-filters gaan kunnen gebruiken om je gesprekken of berichten van wat meer sfeer te voorzien.

Google Duo is beschikbaar op Android, iOS en tablets of gewoon via je browser

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business