Nieuws

Belgische webshop ReplaceDirect vanaf nu ook Franstalig

ReplaceDirect heeft Frankrijk in het vizier als vierde afzetmarkt. ‘Maar daar zijn nog wel een aantal specifieke landgerichte aanpassingen voor nodig,' zegt programma-manager Rick van der Heijden.

De webshop van onderdelen en accessoires voor elektronische apparaten is vanaf 1 april ook in het Frans te bezoeken. ReplaceDirect mikte oorspronkelijk op een Nederlands publiek en maakte in 2003 de eerste stap naar het buitenland wanneer het ook een Duitse variant van de webwinkel aankondigde. Belgische klanten moesten destijds nog in de Nederlandse webshop hun bestellingen plaatsen, maar in 2011 kreeg ook ons land een eigen versie.

Die Belgische webshop wordt nu ook vertaald naar het Frans, en het team wordt versterkt met Franstalige klantenservicemedewerkers. Zo wordt de Waalse doelgroep bereikt, maar ook de stap naar Frankrijk wordt hiermee een stuk kleiner.  Programma-manager van der Heijden benadrukt wel dat daarvoor nog een aantal zaken geoptimaliseerd moeten worden. ‘Denk daarbij aan bezorgopties, betaalmethodes en juridische aspecten’, zegt hij in een persbericht.

‘Natuurlijk is onze ambitie om de overgang naar Frankrijk dit jaar nog te realiseren’, vervolgt hij. ‘En daarna zullen ook andere Europese landen volgen. Uiteindelijk zijn we van mening dat iedereen in Europa mee moet kunnen in onze visie: een einde maken aan de wegwerpeconomie.’

Het is tot nu toe een gevuld jaar voor ReplaceDirect: de webshop richtte aan het begin van het jaar nog de back-end van zijn webwinkel opnieuw in. Alle technische toepassingen werden aan één systeem gekoppeld, wat centrale controle over bedrijfsprocessen en meer flexibiliteit moet opleveren.

 

https://www.twinkle.be/blog/166736/hoe-ik-met-een-leugentje-1-500-euro-bespaarde-op-mijn-vliegvakantie/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business