Tesla Autopilot

Tesla Autopilot heeft er een aantal nieuwigheden bijgekregen. De 'zelfrijdende' functie kan nu ook verkeerslichten en stopborden herkennen.

Sinds vorige week is de Amerikaanse autobouwer Tesla gestart met de uitrol van een nieuwe software-update. Die update maakt het mogelijk dat de Autopilotfunctie in de elektrische wagens verkeerslichten en stoptekens herkent.

Tesla Autopilot

De nieuwe functie is momenteel alleen nog maar beschikbaar in de VS. Volgens autoblad Electrek gaat het om update 2020.12.6 en kan de wagen bij oranje en rood licht zelfstandig stoppen. Bij oranje licht moet de bestuurder wel zelf nog bevestigen of de wagen beter stopt of toch kan doorrijden. Ook bij groen licht heeft de wagen nog bevestiging nodig.

Volgens Tesla is het systeem nog niet klaar om de wagen volledig zelfstandig een kruispunt te laten oversteken, vandaar de bevestiging. De autobouwer geeft aan dat deze functies in Autopilot eerst verder moeten ontwikkeld worden alvorens er kan overgegaan worden tot zelfstandig rijden.

België

Zoals vermeld is de functie momenteel niet beschikbaar bij ons. Heel wat landen moeten dus nog wachten op deze nieuwe functie. Momenteel is er dus geen releasedatum voor Nederland en België gekend. Verkeersborden herkennen is overigens geen nieuwe technologie. Heel wat automerken bieden de functie al een tijdje aan. Het gaat dan voornamelijk over de herkenning van snelheidsborden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here