WhatsApp

WhatsApp heeft goed nieuws.

Eerder deze maand al liet WhatsApp weten een functie in te bouwen waarbij je berichten naar een maximum aantal personen kan doorsturen. Het bedrijf implementeerde die mogelijkheid in de strijd tegen misinformatie over de coronacrisis.

Vandaag, ongeveer twee weken later, blijkt de functie zijn nut al te bewijzen. De chatapp blijkt 70 procent minder spam- en doorstuurberichten te zien. Wanneer een bericht vijf keer wordt doorgestuurd, ziet het bedrijf dat bericht als een “populair doorstuurbericht”.

“WhatsApp wil zoveel mogelijk bijdragen om de misinformatie rond de coronacrisis de wereld uit te sturen. Sinds we de nieuwe limiet hebben ingesteld is het aantal doorstuurberichten dat vaak werd verstuurd gedaald met 70%”

WhatsApp v.s. COVID-19

In 2018 al installeerde de chatapp een beperking op het aantal personen waar je in één keer tegelijk hetzelfde bericht naar kon sturen. Maar via allerlei achterpoortjes bleef nog altijd heel wat misinformatie rondgaan op de chat-app.

Dit weekend lanceerde moederbedrijf Facebook al Messenger Rooms. Dat is een uitbreiding van het bestaande Facebook Messenger die ook geïmplementeerd wordt in WhatsApp. Je zal vanaf dan met maximum vijftig personen kunnen deelnemen aan één videochatgesprek. Een serieuze uitbreiding die later ook beschikbaar zal zijn op Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here