WhatsApp

Om desinformatie en verkeerde doorgestuurde berichten tegen te gaan zal WhatsApp voortaan berichten aanduiden als populair en de limiet verlagen naar één persoon.

WhatsApp wil het doorsturen van populaire berichten verder gaan beperken. Door de limiet op 1 persoon te zetten wil het bedrijven de verspreiding van desinformatie tegengaan. Vandaag kan je nog naar 5 personen een bericht doorsturen, maar vanaf dat de chatapp merkt dat een bepaald bericht populair wordt zal de limiet zakken naar 1 persoon.

WhatsApp v.s. desinformatie

Momenteel zijn heel wat mensen WhatsApp intensiever gaan gebruiken. Dat blijkt ook uit een melding van de chatdienst zelf. Mensen kunnen niet meer fysiek met elkaar afspreken dus houden ze meer contact via digitale wegen. En WhatsApp is daar voor velen een gratis goed alternatief voor. Maar de overrompeling heeft ook serieuze nadelen. Zo geraakt er ook heel wat meer desinformatie tot bij de mensen.

Geruchten kunnnen gemakkelijker verspreid worden en fake news nog meer. Zeker in de strijd tegen desinformatie rond COVID-19 blijkt WhatsApp een goeie verspreider te zijn, de aanpak moet dus bij de bron gebeuren: doorgestuurde berichten.

Met deze twee pijltjes weet je of een bericht is doorgestuurd en populair is.

Populaire WhatsAppberichten

De chatapp zal dus vanaf nu automatisch beslissen wanneer een bericht populair is. Welke parameters het bedrijf daarvoor gebruikt werd niet gedeeld. Want dat zou de zoektocht naar achterpoortjes versterken. Concreet betekent dat wanneer een bericht vaker dan anders wordt doorgestuurd gebruikers die nog maar naar maximum één persoon kunnen sturen. Die ‘populaire’ berichten zullen worden aangeven door twee pijltjes.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here