Nieuws

Twitter schakelt ondersteuning voor sms uit

Twitter breekt definitief met zijn roots, en schakelt de sms-dienst waar het oorspronkelijk rond opgebouwd werd.

Twitter heeft een functie uitgeschakeld die al van in de begindagen van het platform meegaat: de ondersteuning voor sms. Door die ondersteuning konden gebruikers de tekst van tweets ook in de vorm van een sms ontvangen. Tweets via sms versturen ging al sinds september vorig jaar niet meer, en met deze volgende stap breekt Twitter volledig met zijn sms-dienst.

De mobiele applicatie had al langer de rol van sms overgenomen. Maar toen Twitter in 2006 gelanceerd werd, was het mobiele gebruik van het socialmediaplatform bijna volledig gecentreerd rond het versturen en ontvangen van tweets via sms. De lengte van tweets was oorspronkelijk beperkt tot 140 tekens om ze aan sms-formaat aan te passen. In 2017 werd dat uitgebreid naar 280 tekens.

Veiligheid

Volgens Twitter is het uitschakelen van de ondersteuning van sms een belangrijke stap voor de beveiliging van de accounts. Dat tweets versturen via sms veiligheidsrisico’s inhoudt, daar heeft Twitter ontegensprekelijk bewijs voor. In september werd niemand minder dan CEO Jack Dorsey doelwit van een cyberaanval. Hackers konden door zijn smartphone te kapen tweets versturen. Wat de precieze risico’s waren van tweets via sms te ontvangen, dat is minder bekend. Een bijkomende reden die de beslissing kan motiveren, is dat Twitter via sms geen advertenties kan tonen.

Volgens een woordvoerder is de ondersteuning voor sms in zo goed als alle regio’s uitgeschakeld, met uitzondering van een paar landen waar sms nog steeds de belangrijkste mobiele dienst was van Twitter. Twitter zal nog wel gebruik maken van sms om authenticatiecodes te verzenden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business