Nieuws

DigitalForYouth heeft al 12.000 laptops bij elkaar verzameld

De ingezamelde laptops zullen door DigitalForYouth naar scholen worden opgestuurd, die ze verder verdelen onder kansarme leerlingen.

DigitalForYouth is een non-profitorganisatie die zich aanzet voor kansarme schoolkinderen. Na het sluiten van de scholen, zette de organisatie een project op om die kansarme kinderen een laptop te bezorgen. Zo kregen zij ook een eerlijke kans om via online kanalen zoals Smartschool lessen te volgen. Bedrijven werden opgeroepen om laptops die niet meer voor bedrijfsactiviteiten gebruikt werden te schenken, zodat ze na een refurbishing konden gebruikt worden door een scholier.

Aanvankelijk werd als doestelling 10.000 laptops vooropgesteld tegen het einde van de paasvakantie. DigitalForYouth heeft vandaag het heugelijke nieuws kunnen melden dat die doelstelling ruimschoots gehaald is. 12.000 laptops konden al effectief bij elkaar worden verzameld, en nog 1.800 extra laptops werden door bedrijven toegezegd voor ophaling. Net geen 8000 van die laptops konden al herwerkt worden, en 6400 zijn inmiddels al naar scholen opgestuurd. Ongeveer 80% van de ingezamelde laptops kan nog opnieuw gebruikt worden.

Vraag blijft stijgen

Toch maakt DigitalForYouth op zijn website duidelijk dat het aantal verzamelde laptops nog lang niet voldoende is. De vraag naar laptops vanuit kansarme milieus blijft stijgen. Inmiddels is die al de kaap van 20.000 gepasseerd. Het wordt dus nog een flinke opgave om al die leerlingen dit schooljaar nog van een laptop te voorzien.

Heeft jouw bedrijf nog wat laptops op overschot, dan zijn die uiteraard meer dan welkom. Meer informatie over hoe je kan deelnemen, vind je op de website van DigitalForYouth. Aanmelden doe je via het mailadres donations@close-the-gap.org. Vanaf 20 laptops kunnen ze gratis worden opgehaald. Steun verlenen voor het project in de vorm van een financiële bijdrage is uiteraard ook mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business