Nieuws

Apple’s FaceID herkent je gezicht ook met mondmasker

FaceID
Apple is FaceID verder aan het uitbreiden zodat ook mensen met mondmasker sneller aan de slag kunnen met hun iPhone. Een welgekomen functie.

Het ziet ernaar uit dat we met z’n allen toch iets vaker een mondmasker zullen gaan dragen voor bepaalde activiteiten. Hopelijk voor geen al te lange periode, we willen die beelden uit Azië waar we al die jaren een beetje mee lachten toch vermijden hier? In ieder geval is Apple de gezichtsherkenningstool FaceID al aan het uitbreiden met de herkenning van gezichten met mondmaskers.

Apple FaceID

Concreet komt het erop neer dat de camera merkt dat je een mondmasker aan hebt en je dus meteen ook een pincode kan invullen. Als je datzelfde proces nu zou doen zijn er heel wat seconden voorbij vooraleer de software merkt dat je onherkenbaar bent en dus de pincode moet ingeven.

Om te vermijden dat gebruikers hun mondmasker moeten uitzetten om even iets op hun iPhone te doen wil Apple ook bijdragen. De functie werkt al in de derde bèta van iOS 13.5. Dat is dezelfde OS-versie waarbij Apple het contactonderzoek via bluetooth heeft voorzien. Dat betekent dat FaceID al heel binnenkort zal voorzien zijn van de nieuwe mogelijkheid op de iPhone X en hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business