Nieuws

Smartphoneverkoop op laagste punt in jaren

De gevolgen van het coronavirus worden in elke sector steeds duidelijker. Zo ook in de wereld van telefoons, waar de smartphoneverkoop een flinke daling doormaakt.

Het begin van 2020 leek in de smartphonewereld niet anders dan andere jaren. Grote fabrikanten als Samsung en Huawei waren druk bezig met het produceren van hun nieuwe toptoestellen op de achtergrond, en de markt zat in de lift. Door het coronavirus is niet alleen de productie en verkoop vertraagd van toestellen, maar is het aantal telefoons ook nog eens drastisch gedaald.

Smartphoneverkoop bereikt dieptepunt

Die informatie over de smartphoneverkoop is afkomstig van marktonderzoeker Canalys. In het eerste kwartaal van 2020 zijn er twaalf tot dertien procent minder mobiele telefoons verkocht. Als verklaring geeft Canalys dat aankopen omwille van luxe momenteel worden uitgesteld. Consumenten die écht een nieuw toestel nodig hebben, kopen er toch wel een.

Samsung en Huawei zijn de fabrikanten die grootste klappen opvangen het eerste kwartaal. Cijfers laten een daling in afzet zien van ongeveer zeventien procent. Voglens Canalys gaat men ervan uit dat pas in de tweede kwartaal de écht grote klap komt, wat vanaf juni zichtbaar moet worden in de financiële cijfers.

Voldoende aanbod

Ondanks de matige cijfers qua smartphoneverkoop die er zijn en nog moeten komen, is er ook wat goed nieuws te melden: de Chinese economie is zichzelf weer aan t opstarten, en daaronder behoren ook telefoonfabrieken. Er is dan ook geen gebrek aan aanbod. Ook het aantal smartphones dat op de markt komt lijkt niet meer of minder dan normaal. Belangrijke toestellen zoals de Samsung Galaxy S20 Ultra, OnePlus 8, en Huawei P40 Pro zijn immers gewoon in de verkoop gegaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business