Volgens de organisatoren van het wereldkampioenschap Fortnite is het praktisch onhaalbaar om het toernooi online te organiseren.

Advertentie

We hebben dit jaar al heel wat grote evenementen zien uitgesteld of afgelast worden door het coronavirus. Ook de e-sportindustrie kan de dans niet ontspringen. Epic Games heeft de knoop doorgehakt en aangekondigd dat er dit jaar geen wereldkampioenschap Fortnite zal gehouden worden.

Normaal gezien wordt het toernooi gehouden in het Arthur Ashe Stadium in New York, de tennisarena waar de finale van de US Open gespeeld wordt. Maar een e-sportevenement organiseren in coronatijden is uiteraard geen optie. De mogelijkheid werd onderzocht om het wereldkampioenschao Fortnite dan maar online te organiseren. Maar dat is volgens Epic Games organisatorisch niet haalbaar. De servers van de game zijn te beperkt om wereldwijde toernooien te organiseren. De regionale toernooien zullen wel blijven doorgaan, zij het allemaal online.

Populairste game

Fortnite was de populairste game in 2019. Op het einde van het jaar stond de teller van geregistreerde spelers op 200 miljoen, waarvan 80 miljoen dagelijkse spelers. Ondanks dat de game gratis is, is het ook de game met de meeste inkomsten. Dat komt omdat de game steunt op in-game aankopen. Sommige uitgaven van de game moet wel betaald worden. De populairste spelmodus Battle Royale is wel gratis.

Van die 200 miljoen kan er maar één de beste zijn. Vorig jaar was dat de 16-jarige Amerikaan Kyle Giesdorf, in het e-sportmilieu bekend als ‘Bugha’. Die overwinning leverde hem een mooie prijzenpot van 3 miljoen dollar op.

[related_article id=”279005″]

Dota 2

Fortnite is niet enige game die dit jaar geen wereldkampioen zal kunnen kronen. Valve heeft aangekondigd dat het Dota 2-toernooi The International niet zal kunnen doorgaan. Dat zou normaal gezien eind augustus in Zweden worden georganiseerd. Hoewel Zweden één van de landen is waar het soepelst met het coronavirus wordt omgegaan, verzet Valve het toernooi toch maar naar volgend jaar? Jezelf tot de beste kronen in Dota 2 levert zelfs nog meer op dan Fortnite. De winnaars wonnen vorig jaar maar liefst 15,6 miljoen dollar.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here