Nieuws

Google lanceert Nest WiFi in België

Google Nest WiFi
© Google
Google lanceert vandaag de nieuwe Nest WiFi in België. Een eenvoudig Mesh-WiFisysteem dat perfect in je Google home past.

Elke dag begeven miljoenen werknemers, leraren en studenten zich online in hun keuken, woonkamer of thuiskantoor. Vooral nu, in tijden van COVID-19, levert het toenemende aantal apparaten, gebruikers en services die toegang nodig hebben tot wifi-netwerken thuis voor veel mensen problemen op, zoals een langzame of verbroken internetverbinding.

Daarom kondigt Google vandaag aan dat Nest Wifi voortaan ook beschikbaar is in België.

Nest Wifi combineert alles waarmee het origineel je al wist te bekoren, maar dan in een betere versie, met een krachtige router en een wifi-punt. Dat laatste is voorzien van de Google Assistant, zodat je nog een extra helpende hand in huis haalt. Vanaf vandaag vind je een pakket met één router en één wifi-punt voor € 259 (€ 139 voor het Nest Wifi-punt en € 159 voor de Nest Wifi-router) in de Google Store en bij lokale partners, waaronder Mediamarkt, Fnac, Vandenborre, Coolblue en Bol.

Overal in huis bereik

In feite bestaat het Nest wifi-systeem uit twee afzonderlijke apparaten. De Nest wifi-router sluit je rechtstreeks aan op je modem en vormt de basis van een krachtig en betrouwbaar thuisnetwerk, terwijl het Nest wifi-punt je extra bereik geeft waar je dat het meest nodig hebt. 

Nest Wifi is krachtiger dan Google Wifi, zodat de snelheid tot dubbel zo hoog en de dekking tot 25 procent beter is. Het basispakket alleen al kan een hele woning van 210 m² van signaal voorzien. Omdat het systeem schaalbaar is, kun je die oppervlakte later altijd uitbreiden door er wifi-punten aan toe te voegen. Heb je al een Google wifi-netwerk? Sluit er dan eenvoudig Nest Wifi op aan om de dekking te vergroten.

Wifi voor het gezin

Met ‘Wifi voor het gezin’ op de Google Home- of Google Wifi-app bepaal je hoeveel tijd je kinderen voor een scherm doorbrengen. Onderbreek bijvoorbeeld de internettoegang voor een of meer specifieke apparaten of stel op voorhand een planning in voor bepaalde delen van de dag. Zo worden je kinderen niet gestoord als ze zich klaarmaken om te gaan slapen of hun huiswerk maken. En om inhoud voor volwassenen op hun apparaten te blokkeren, gebruik je eenvoudig groepen en de SafeSearch-technologie van Google.

Google Assistant

Het Nest wifi-punt heeft ook een ingebouwde speaker met de Google Assistant. Het zijn dus twee apparaten in één, die ook alles kunnen wat de Nest Mini kan. Omdat de speaker exact dezelfde is als in de Nest Mini, kan je hem toevoegen aan een speakergroep en in heel je woning mee rocken met je favoriete afspeellijst.

En als je even de onverdeelde aandacht van je kinderen nodig hebt, zeg je gewoon “Hey Google, onderbreek de wifi [voor de kinderen].” Je kunt de Assistant ook vragen om meer info over je wifi-netwerk. Zeg gewoon: “Hey Google, wat is mijn internetsnelheid?”

Ontworpen voor jouw woning

Vaak is een router zo lelijk dat we hem liever in een kast verstoppen, maar daardoor blokkeren we het signaal en verzwakken we dat soms met wel 50 procent. Nest Wifi heeft een mooi design met zachte, afgeronde randen en discrete verlichting. Hij is bedoeld om gezien te worden – dan werkt hij ook het best.

De nieuwe Nest wordt gemaakt van duurzame materialen. De behuizing van de router bestaat voor 45 procent uit gerecycleerd plastic na consumptie; die van het Wifi-punt voor 40 procent.

Google Home

Ht Nest wifi-systeem is ook ontwikkeld als basis voor al je latere smarthome-apparaten. Daarom kan je er bepaalde apparaten rechtstreeks, zonder hub, op aansluiten, zodat je de populairste lampen en stekkers direct in de Google Home-app kunt instellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business