Nieuws

Google zoekresultaten bij afbeeldingen zeggen binnenkort wat je ziet

Google Search nieuwe sneltoets
De Google zoekresultaten bij Afbeeldingen zullen er binnenkort een beetje anders gaan uitzien.

Op het eerste zicht geven Google Zoekresultaten niet te veel informatie over de afbeelding die je voor je ziet. Een link naar de bron, de grootte van de afbeeldingen en een benaming. Vanaf volgende week komt daar iets nieuw bij. Aan de hand van een subtiel icoon gaat Google aangeven waar je naar kijkt.

Google Afbeeldingen

De nieuwe zoekfunctie toont tags (in de vorm van iconen) die een relevante link tonen. Zo zal je bij een doos chocoladekoekjes ook de mogelijkheid krijgen om het product te kopen, of als het om een recept over chocoladekoekjes gaat zal Google dat met een icoon aangeven. Het kan ook gebeuren dat de eerste afbeelding van een YouTube-video verschijnt. Je zal dan een play-button te zien krijgen zodat gebruikers weten dat het om een filmpje gaat.

De zoekgigant haalt daarmee wel de grootte van de afbeelding weg. Maar die kan je nog gemakkelijk terughalen door met je muis over de thumbnail te gaan.  Het bedrijf maakt het ook mogelijk voor ontwikkelaars om hun online content te voorzien op deze iconen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business