Microsoft Outlook

Microsoft Outlook rolt een nieuwe functie uit waarbij het moeilijker is om lange reply-all-kettingen op te starten.

Microsoft Outlook heeft zonet een van de meeste handige functies in jaren uitgebracht. Een automatische functie die ervoor zorgt dat je als productieve medewerker niet in ellendig lange reply-all-kettingen terecht komt. Vooral voor grote bedrijven een verademing.

Microsoft Outlook 365

Alle abonnees van Office 365 (nu Microsoft 365) krijgen de nieuwe functie. Al zal ze momenteel vooral handig zijn voor wie in een groot bedrijf werkt. Momenteel gebruikt Microsoft het volgende voorbeeld: stel dat je in een groepsmail zit die aan bijna alle medewerkers gericht is, wanneer er 10 daarvan beginnen met antwoorden, zal Outlook de rest blokkeren voor de komende 4 uur.

Momenteel werkt de nieuwe tool in Microsoft Outlook nog heel rationeel en eenvoudig. Maar de bedoeling zou zijn om de functie in de toekomst uit te breiden, verbeteren en ook beschikbaar te stellen voor kleinere bedrijven en organisaties waarbij Administrators zelf bepalen wat de regels van een reply-all zijn.

Voor wie vandaag in een middelgrote onderneming werkt zal de functie dus maar weinig betekenen. Toch is het goed om te zien dat er nog steeds moeite wordt gestoken in nieuwe functies voor Microsoft Outlook. Want naast chatprogramma’s als Teams of Slack is e-mail nog steeds een heel belangrijk communicatiemiddel in veel bedrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here