Nieuws

Nieuw op Spotify: real time gedeelde afspeellijst luisteren

Spotify komt met nieuwe dienst
Met Spotify Group Sessions kunnen Premium-abonnees voortaan samen live afspeellijsten beluisteren via de app.

Abonnees van Spotify Premium kunnen sinds deze week gebruikmaken van een leuke nieuwe feature. Met Group Sessions kan je real-time samen naar gedeelde afspeellijsten luisteren.  Volgens Spotify zou er momenteel nog geen limiet op het aantal personen staan, maar je kan dus met 1 of meer gebruikers de muziek die wordt afgespeeld uit een lijst beheren. Zo lijkt het alsof je samen aan het luisteren bent.

Spotify Premium

De ontwikkelaars achter Spotify hebben hiermee een heel leuke functie toegevoegd aan de muziekstreamingdienst. Zeker nu wanneer we niet zomaar samen muziek kunnen luisteren, is Group Sessions echt leuk.

Het werkt als volgt: de host heeft een scanbare code, die code moeten de deelnemers dan scannen, vanaf dan zit je in een Group Session. Beheerders kunnen dan nummers spelen, pauzeren of overslaan. Maar je kan ook liedjes verwijderen uit de afspeellijst. En alles zal zich live afspelen bij alle gebruikers.

Momenteel staat Group Sessions nog in zijn kinderschoenen. De functie is ook nog niet beschikbaar op de desktopversie van Spotify, maar de streamingdienst gaf eerder al aan dat het in de loop van de toekomst blijft werken aan de verbetering op basis van feedback.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business