Nieuws

Sony: PlayStation 5 op schema voor feestdagen 2020

Sony laat weten dat we de PlayStation 5 nog voor het einde van dit jaar kunnen verwachten. De ontwikkeling van de console zit op schema.

Sony laat gamers weten dat de PlayStation 5 op schema zit voor een release tijdens de feestdagen van 2020. De huidige pandemie zal dus geen roet in het eten gooien. Dat is goed nieuws, want Sony rapporteerde op hetzelfde moment ook een lichte daling in hun omzet uit gaming gerelateerde producten en de console zal ongetwijfeld helpen bij het rechttrekken hiervan. 

Dalende verkoop van games en hardware

Voor Sony liep het fiscale jaar 2019 enkele weken geleden af en dat gaat zoals gewoonlijk gepaard met een earnings call voor de investeerders van het bedrijf. De inkomsten uit gaming lagen 14 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Erg verrassend is dat niet, want de huidige PlayStation 4 zit aan het einde van zijn levenscyclus. Met meer dan 110 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, is het tijd voor de opvolger van deze populaire console. 

“Wat de PlayStation 5 betreft: Medewerkers die van thuis werken en de beperkingen op internationaal reizen hebben voor uitdagingen op het vlak van testen en productie gezorgd, maar de ontwikkeling blijft verder gaan met het oog op een lancering tijdens de eindejaarsfeesten van 2020. Op het vlak van software verwachten we geen problemen binnen onze eigen studio’s of die van onze partners.”

Design van PlayStation 5 nog vraagteken

Ondertussen blijft het spannend afwachten op meer informatie over de console. De specificaties, het logo en de controller zijn ondertussen al bekendgemaakt, maar het design van de console blijft momenteel nog een vraagteken. De nieuwe controller zorgde alvast voor wat negatieve reacties, maar hopelijk blijft het daarbij. Over de games die Sony vermeldde in de bovenstaande quote, is ook nog niets geweten en het blijft dus gokken welke titels potentiële kopers over de streep moeten trekken. Exclusieve titels zijn in het verleden immers een van de belangrijkste redenen geweest waarom gamers kozen voor PlayStation over Xbox. 

Xbox zal zijn Xbox Series X trouwens ook in dezelfde periode lanceren, al liet Microsoft wel al weten dat de kans bestaat dat sommige software vertraging zal oplopen. December belooft dus zeker een interessante maand te gaan worden voor gamers. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business