OnePlus 8 Pro

De OnePlus 8 Pro kleurenfilter camera is een nieuwe gimmick om een uniek kleureffect te geven aan foto's. De camera heeft echter nog een interessant trucje.

Advertentie

De OnePlus 8 Pro ligt inmiddels al enkele weken in de winkels. In tegenstelling tot zijn voorgangers ligt de prijs van deze telefoon een stuk dichter bij die van de high-end concurrentie. Heel vreemd is dat niet, omdat je daar ook heel veel premium features voor terugkrijgt. Denk echter niet dat de telefoon van OnePlus een eenheidsworst is. Daarvoor hoef je alleen maar te kijken naar de camera-opzet.

Oneplus 8 Pro kleurenfilter camera

De primaire 48MP camera wordt bijgestaan door een 8MP telefotocamera en een 48MP groothoekcamera. Met name laatstgenoemde is bijzonder vanwege het hoge megapixelgehalte. Kers op de taart is echter de 5MP kleurenfilter camera. Deze bijzondere sensor ontwikkelt kleurenfilters die je toe kunt voegen aan je foto. De sensor verwerkt het licht op eigenzinnige wijze, om zo tot een bijzondere eindfoto te komen met een unieke kleurtoon.

De kleurenfilter camera heeft echter nog een uniek trucje voor ons in petto. In een recent bericht op XDA toont een gebruiker namelijk dat de OnePlus 8 Pro kleurenfilter camera in staat is om door enkele plastic objecten heen te kijken. Heb je zelf deze smartphone in huis? Ga dan naar de Photochrom modus en aanschouw welke plastic objecten jij kunt zien.

Wat exact de reden is van deze tovenaarspraktijken durven we niet met honderd procent zekerheid te stellen. Het lijkt alsof de kleurenfilter camera niet infraroodlicht filtert, met als gevolg dat je door plastic objecten heen kunt kijken. Zoals valt te lezen in de blogpost werkt de ‘feature’ zelfs in de viewfinder.

Geen fix noodzakelijk?

We zijn erg benieuwd in hoeverre OnePlus voorafgaand aan de release op de hoogte was van deze nogal bijzondere functie. Vanwege de relatief onschuldige aard verwachten we niet meteen dat hier een ‘fix’ voor wordt geregeld door de ontwikkelaars.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here