Nieuws

Nieuwe Samsung Galaxy Note 20 leak verklapt tal van specs

Samsung Galaxy Note 10 - 1
In een nieuwe Samsung Galaxy Note 20 leak leren we meer over wat we zoal mogen verwachten van de te verschijnen phablet.

De nieuwe Galaxy S20-serie ligt alweer een tijdje in de winkels, waardoor we langzaam beginnen met onze ogen te richten op een andere belangrijke serie die we in 2020 verwachten: de Galaxy Note 20-serie. Tot dusver was er nog niet zo bijzonder veel te melden over deze telefoon, maar nu heeft CEO Ross Young van Display Chain Consultans het nodige losgelaten over wat we mogen verwachten van de telefoonserie in een Q&A-sessie op YouTube.

Nieuwe Samsung Galaxy Note 20 leak

We beginnen met het display, of beter gezegd onder het display. De Galaxy Note 10-serie beschikte over een ultrasone scanner die achter het display zat. Deze werkte naar behoren, maar kent een redelijk klein werkingsveld. Voor de Note 20-serie stapt de fabrikant over op een tweede generatie 3D Sonic Max vingerafdrukscanner. Deze ultrasone scanner kan twee vingerafdrukken tegelijkertijd lezen. Daarnaast is de sensor 17 keer zo groot als zijn voorganger, en moet hij ook een stuk sneller zijn.

Verder meldt Young dat zowel de reguliere Galaxy Note 20 als de Galaxy Note 20 Plus de frontcamera op dezelfde positie hebben zitten als de Galaxy Note 10-serie. Het cameragat blijft dus ook in 2020 onverminderd populair bij fabrikanten. De schermdiagonalen bedragen: 6,42 inch voor de Note 20 en 6,87 inch voor de Plus-versie.

Daarnaast verwacht Young dat de Note 20-serie maximaal 16GB RAM krijgt aan boord, en dat de batterijcapaciteit tussen de 4000 en 5000 mAh komt te zitten. Dat laatste is vergelijkbaar met de Galaxy S20-telefoons. Het is niet meer dan logisch dat het Plus-model (wederom) de grotere batterij krijgt bij de Notes.

Release in augustus?

Doorgaans lanceert Samsung de Galaxy Note-serie in augustus, en Young heeft geen aanwijzingen om te denken dat dit ook in 2020 niet het geval zou zijn. Volgens hem verschijnt de toestelserie samen met de Galaxy Fold 2 begin augustus. De verkoopstart van de toestellen volgen eind augustus of begin september. Bekijk hieronder het volledige gesprek.

gelektsamsungSamsung Galaxy Note 20

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN