Nieuws

Ubiquiti wifi 6 access point verschijnt in webshop

WiFi 6
De nieuwe WiFi 6 access point van Ubuiqiti is plots verschenen in de early access-webshop van het bedrijf en al meteen uitverkocht.

In de Amerikaanse webshop van Ubiquiti is een UniFi-access point met wifi 6-ondersteuning verschenen. Het nieuwe toestel staat momenteel in de early-access shop waarbij de Lite-versie voor 99 dollar te koop staat. Momenteel is het onduidelijk wanneer de UniFi 6 Lite officeel uitkomt.

UniFi 6 Lite van Ubuiqiti

Stilaan ondersteunen steeds meer access points ook wifi 6. De nieuwe standaard die de toekomst van draadloos internet moet waarborgen. De nieuwe UniFi 6 Lite is het antwoord van Ubiquiti en is dus vorige week plots in de webshop van het Amerikaanse bedrijf verschenen. De nieuwe UniFi 6 Lite lijkt heel hard op de bestaande access points van de producent en kan ook aan muren en plafonds vastgemaakt worden.

Zoals gezegd is het grootste verschil met de huidige toestellen de ondersteuning voor wifi 6. Volgens de fabrikant zou het nieuwe toestel snelheden van 1,2Gbit/s moeten behalen op de 5GHz-frequentie en een theoretische snelheid van 300Mbit/s op de 2,4GHz-frequentie.

WiFi 6

Nog niet beschikbaar

In april werd in de Verenigde Staten het gebruik van de nieuwe wifi-standaard met 6GHz goedgekeurd. Daardoor kunnen fabrikanten nu veel gemakkelijker producten ontwikkelen die deze nieuwe technologie ondersteunen. Je zou verwachten dat alle nieuwe access points dit tegenwoordig aan boord hebben, maar helaas heeft de Google Nest wifi dat bijvoorbeeld ook nog niet.

Momenteel is de UniFi 6 Lite nog niet beschikbaar in Europa. In de VS staat hij voor omgerekend 110 euro te koop en zou het product al uitverkocht zijn in de early access-webshop. Zoals vermeld is het op het moment van schrijven nog geheel onduidelijk of- en wanneer de nieuwe access points met wifi 6-ondersteuning van Ubiquiti naar onze contreien komen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business